TIL BISLETT?: Ifølge svenske Aftonbladet kan Bislett Games og Stockholms Diamond League-stevne samarbeide om en skandinavisk friidrettsuke de neste årene. Det åpner muligheten for å lokke Usain Bolt til Bislett. Her fra 2013.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
TIL BISLETT?: Ifølge svenske Aftonbladet kan Bislett Games og Stockholms Diamond League-stevne samarbeide om en skandinavisk friidrettsuke de neste årene. Det åpner muligheten for å lokke Usain Bolt til Bislett. Her fra 2013. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Hoen vil ha Bolt til Bislett Games neste sommer: - Klar for å betale det det koster

Skandinavisk friidrettsuke?

Ifølge svenske Aftonbladet kan Bislett Games og Stockholms Diamond League-stevne samarbeide om en skandinavisk friidrettsuke de neste årene. Det åpner muligheten for å lokke Usain Bolt til Bislett.

Stockholm arrangerer onsdag og torsdag denne uka Diamond League. Neste år vil deres stevne gå 16. juni, kun én uke etter Bislett Games. Og i 2017 skal det kun være tre dager mellom stevnene.

Det har ført til at man nå diskuterer et mulig samarbeid. Blant annet om å få de aller største stjernene, som sprinteren Usain Bolt, til arrangementene.

- Ja, jeg er klar for å betale det det koster. Det kan være hans siste ordentlige sesong, og da vil jeg ha ham. Bolt er en garanti for et utsolgt Bislett flere uker for stevnet, sier Bislett-sjef Steinar Hoen til Aftonbladet.

Bolt har ikke vært på Bislett de to siste sesongene. I Stockholm har jamaicaneren ikke konkurrert siden 2011.

Hoen bekrefter til avisen at det blir et norsk-svensk samarbeid.

- Ja, det er perfekt å samarbeide om både utøvere og om reisene. Ettersom vi og Stockholm har de samme Diamond League-øvelsene på programmet så handler det om å få de samme utøverne til å være med begge steder.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram