Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hoff: - Det er like gøy hver gang

Spissen scoret og Lyn slo VIF - igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Vålerenga - FC Lyn Oslo 1-2 (0-0).

Vålerenga hadde til hensikt å kvitte seg med det til stadig tilbakevendende derbyspøkelset, noe Klanen forsøkte å markere med et banner av et spøkelse som gikk i oppløsning i solskinnet over Vålerenga kirke.


 «All spøk til side, nå skal dere lide!» Var budskapet fra Oslos blå til rødhvite.

Likevel var det hjemmelaget som måtte lide seg gjennom 90 minutter med Oslo-fotball på Ullevaal stadion.


Lyn ser nemlig ut til å ha opparbeidet seg en urokkelig tro på seier i byderbyet, og rekken uten VIF-seier fortsetter også inn i 2009-sesongen etter at Espen Hoff og Kim Holmen besørget tre nye Lyn-poeng mandag.

Like gøy hver gang

Hoff var våken da Troy Perkins måtte gi retur etter et skudd fra spissmakker Holmen 10 minutter ut i annenomgang, mens Holmen selv doblet ledelsen drøye kvarteret før slutt med et kontant hodestøt opp i nettaket.

- Jeg har scoret mot Vålerenga før, og det er like gøy hver gang, sier Espen Hoff til Dagbladet.no.

I STORFORM: Espen Hoff startet Lyn-festen da han lurte Troy Perkins like etter pause. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
I STORFORM: Espen Hoff startet Lyn-festen da han lurte Troy Perkins like etter pause. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX Vis mer

- Jeg vet at Erling ofte kommer mot dødlinja, og da han kom så langt ned, luktet jeg at det ville bli vanskelig for ham å slå noe annet sted enn mot nærmeste stolpe. Da ballen kom var det bare å styre den opp i nettaket, sier Kim Holmen til Dagbladet.no om den matchvinnende scoringen.

For da hjalp det lite at Luton Shelton raget himmelhøyt over Lyn-forsvaret og stanget inn reduseringen bare minutter senere. Hjemmelaget skulle nemlig ikke komme nærmere å avlive det 27 år gamle derbyspøkelset.

- Vi er rett og slett bedre enn Vålerenga. Så enkelt kan det sies. Hadde vi kommet fra dette uten tre poeng ville det ha vært forferdelig ufortjent, selv om vi sørget for at det ble unødvendig spenning mot slutten, påpeker Hoff.

- Vi løper litt i sirup. Lyn er kvikkere i overgangene og i omstillingene. De er farligere enn det vi er, og det er noe vi må justere inn mot neste kamp, sier VIF-sjef Martin Andresen etter kampen.

Sjansesløseri før pause

Det var smått utrolig at Lyn ikke gikk i garderoben med ledelse til pause. En kombinasjon av marginer imot og svake avslutninger må nok dele skylden for at pauseresulatet bestod av en smultring på hver side av resultatstreken.

Det åpnet riktignok pent, pyntelig og hendelsesfattig rammet inn av supportergrupperingens selvpålagte og kvarterlange taushet.

Og først i det 14.minutt ble det spenning nok til at det ble for vanskelig til å være tro mot protestaksjonen.

image: Hoff: - Det er like gøy hver gang

Kim Holmen og Espen Hoff la inn flat pedal og parkerte et ryggende VIF-forsvar. Førstnevnte stusset et oppspill ut på kanten til sistnevnte fær Hoff satte fart mot linja.

Innlegget langs bakken ble sluppet i akkurat rett øyeblikk, men Holmen, med den nødvendige halvmeteren på stopperne, avsluttet i innsiden av stolpen.

Holmen skulle få ytterligere to store muligheter før hvilen, men begge ganger gikk forsøkene rett på Perkins.

Magne Simonsen var også farlig frampå da Elmar Theodor Bjarnasons presise innlegg åpnet for en gylden volleymulighet unggutten ikke klarte å ta vare på.

Lyn var giftigst

Vålerenga på sin side var upresise på den siste tredjedelen av banen, og midtbanekonstellasjonen med Martin Andresen, Lars Iver Strand og Harmeet Singh klarte heller ikke feste noe grep i duellen med Tomasz Sokolowski og Paul Obiefule.

15 minutters hvile og taktikkprat så imidlertid ut til å gi resultater , for vertene eksploderte direkte fra avspark og skaffet seg sin største sjanse i kampen bare sekunder ettar at Tom Henning Øvrebø satte i gang kampen igjen.

Luton Sheltons hodestøt endte imidlertid med samme utfall som Holmens store sjanse i førsteomgang; i metallet.

Likevel handlet det meste om Lyn som var giftigst og skapte de største sjansene kampen sett under ett.

- Jeg kunne ikke ha drømt om en bedre debut verken spillemessig eller resultatmessig, medgir Lyns nye trener Kent Bergersen overfor Dagbladet.no.

- Vi vinner fordi vi har en gjennomarbeidet spillestil. Selv om vi vant med ett, er vi to- tre mål bedre enn Vålerenga, men noen ganger går det stang ut, påpeker Bergersen.

Vålerenga står dermed med sju kamper uten seier i Tippeligaen.

- Vi har vilje og vi er der i duellspillet. Det var en jevn kamp, men til syvende og sist var nok Lyn hakket bedre enn oss og fortjente å vinne kampen sett under ett, sier Martin Andresen.

DRØMMESTART: Kent Bergersen fikk en best mulig førstekamp som hovedtrener i Lyn.
STORFORNØYD: Kim Holmen scoret Lyns andre, og ble kåret til banens beste av TV 2s seere.
REDUSERTE: Luton Shelton scoret for VIF, men til liten nytte.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!