TRYGT VIDERE: Nils Jakob Hoff vant forsøksheatet sitt i Rio i dag.<br>Fptp: AFP / Jeff PACHOUD / NTB Scanpix
TRYGT VIDERE: Nils Jakob Hoff vant forsøksheatet sitt i Rio i dag.
Fptp: AFP / Jeff PACHOUD / NTB ScanpixVis mer

Hoff klar for OL-kvartfinale

Vant forsøksheatet. 

Roeren Nils Jakob Hoff vant sitt forsøksheat i singlesculler i OL lørdag med tiden 7.17,47. Dermed er 31-åringen klar for kvartfinale i lekene i Rio.

– Det var deilig å komme først i mål. Det var utfordrende, men jeg følte at jeg taklet det på en veldig god måte, sier Hoff til NTB.

– Utfordrende på hvilken måte?

– Teknisk. Det var enormt med bølger. Man krasjer i bølgene og må vente på at båten skal gå gjennom dem. Det var mer bølger enn jeg noensinne har konkurrert i tidligere, men jeg elsker sånne forhold, svarer bergenseren.

Hoff, som rodde i det sjette av seks forsøksheat lørdag, gikk forsiktig ut fra start under krevende roforhold. Han var 2.26 sekunder bak ledende Damir Martin etter 500 meter. Ved 1000 meter hadde imidlertid nordmannen fått opp farten. Hoff ledet så vidt foran kroaten Martin, og etter 1500 meter hadde avstanden økt til over tre sekunder.

I mål, etter en tilbakelagt distanse på 2000 meter, var Hoff klart foran Martin.

– Dette likte vi veldig godt, sa TV 2-kommentator Ole Kristian Stoltenberg.

Abdelkhalek Elbanna fra Egypt ble nummer tre i Hoffs heat. Egypteren knep dermed den tredje kvartfinaleplassen. De tre beste i hvert heat gikk til kvartfinale, resten må ro oppsamlingsheat søndag.

(NTB)