Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hoff og Borch vil ha revansj for London-nedturen

Dobbelsculleren satser mot Rio-OL.

FIRE NYE ÅR: Nils Jakob Skulstad Hoff (t.v) og Kjetil Borch trodde på medaljer i London, men ble slått ut i semifinalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FIRE NYE ÅR: Nils Jakob Skulstad Hoff (t.v) og Kjetil Borch trodde på medaljer i London, men ble slått ut i semifinalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Roerne Nils Jakob Skulstad Hoff (27) og Kjetil Borch (22) har fått på plass det praktiske og har bestemt seg for å satse videre sammen.

Duoen i den norske dobbeltsculleren var usikre på en eventuell videre satsing etter at de røk ut i semifinalen i London-OL 31. juli. Etter to års tøff OL-satsing sammen - hvor studier var lagt til side - måtte gutta stoppe opp og gå en runde meg seg selv og omgivelsene før de kunne si noe om framtiden.

Nils Jakob Skulstad Hoffs krevende medisinstudier måtte ikke minst avklares.

- Full gass
- Vi har tatt tak i situasjonen, så nå jobber mange personer for å få til et bærekraftig opplegg for oss, i forhold til både studier og videre satsing. Nå blir det full gass framover, sier Nils Jakob Skulstad Hoff til Dagbladet.

Rokompisene sørget for den første norske seieren i dobbeltsculler på 12 år da de vant verdenscupstevnet i München en drøy måned før OL. London-lekene ble likevel en gedigen nedtur, med exit i semifinalen.

Gutta følte det ville være «trist» å gi seg nå, når Norge endelig har en dobbeltsculler i verdenstoppen igjen.

- Vi la sjelen vår i å bygge en best mulig båt til OL, og vi ser at vi mangler bare det siste lille hakket for å realisere potensialet vi vet ligger i båten, sier Skulstad Hoff.

EM-bronse Duoen vant bronse under ro-EM i Italia sist helg. Dit bestemte de seg for å reise for å revansjere OL-nedturen.

- Vi ville gjøre det klart for oss selv og folk rundt oss at er bedre enn vi fikk vist i OL, og at vi bare er i starten på noe spennende, sier Fana-roeren.

Ny sjef Satsingen mot OL i Rio om fire år blir med en ny landslagssjef. Danske Carsten Hassing ga seg, av familiære årsaker, etter London-OL. Nils Jakob Hoff mener forbundet må finne erstatteren utenlands.

- I Norge ser jeg bare to personer som kan ta den jobben; Tore Øvrebø og Kjetil Undset. Men begge de er opptatt med andre ting, så da må nok leites i utlandet. Den prosessen må gjøres grundig, og forbundet har ennå god tid på seg. Vi har treningsprogrammer fra Carsten helt fram til andre uka i 2013, så vi stresser ikke, sier Nils Jakob Skulstad Hoff.

I helgen er det NM i Oslo. Der ror de ikke dobbeltsculler sammen, ettersom de konkurrerer for forskellige klubber. I dobbeltsculler stiller trolig Kjetil Borch med klubbkamerat Olaf Tufte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media