KLAR FOR NY KLUBB: John Arne Riise forlot Aalesund etter kort tid tidligere i år. Nå er han klar for fotballcomeback i India. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
KLAR FOR NY KLUBB: John Arne Riise forlot Aalesund etter kort tid tidligere i år. Nå er han klar for fotballcomeback i India. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Hoff om Riise-comebacket: - Sier mer om nivået på fotballen i India etter prestasjonene i Aalesund

Kritisk til Riises nivå, men ønsker ham lykke til.

(Dagbladet): I dag ble det kjent at John Arne Riise (35) gjør comeback på fotballbanen, etter å ha signert for den indiske klubben Chennaiyin FC.

Nordmannen har hatt en innholdsrik karriere, som startet med en overgang til den franske proffklubben Monaco da han var kun 16 år gammel.

- John Arne er en skikkelig gladgutt, jeg har stor respekt for det han har gjort i Liverpool, men også Monaco da han dro dit aleine. Han var jo såvidt konfirmert, sier TV 2-ekspert Ivar Hoff.

Fotballeksperten sier at Riise er en av de største gigantene som har vært i norsk fotball og på landslaget, særlig når han leser hva tidligere Liverpool-profiler og -stjerner sier om ham.

- «Rock n' roll» rundt ham bestandig

Da 35-åringen pakket sakene sine, først i India og så i Oslo, og flyttet til Aalesund, var det et styr uten like. Først da han gikk ut mot NFF, som ikke lot ham spille i Tippeligaen på grunn av kontrakten med bettingselskapet Betsson.

Og da han endelig fikk skrevet under for Aalesund, gikk det ikke lang tid før både media og fotballelskere landet rundt kritiserte Riises nivå, trolig fordi man hadde store forventninger til den tidligere Liverpool-proffen.

I juni skapte han igjen overskrifter, da det ble klart at han forlot Aalesund, og skrev under en ny avtale med Betsson. Men det at Riise skaper overskrifter, er ikke nytt.

- BESTANDIG ROCK N' ROLL: At Riise skaper mange overskrifter er ikke nytt for TV 2-ekspert Ivar Hoff. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
- BESTANDIG ROCK N' ROLL: At Riise skaper mange overskrifter er ikke nytt for TV 2-ekspert Ivar Hoff. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

- Det har jo vært «rock n' roll» rundt ham mer eller mindre bestandig. Det er ikke overraskende for oss som har vært lenge i bransjen, sier Hoff til Dagbladet.

Når det Riises fotballframtid, har ikke Hoff noe godt svar på hvor lenge han tror fotballspilleren kan holde på.

- Det spørs jo litt hvor lenge han vil spille selv. Det er forskjellige nivåer å spille på, og så lenge kroppen fungerer kan han jo bare spille.

- CVen fylles ikke av tida i India og Aalesund

- Hva tenker du om overgangen til den indiske klubben?

- Det sier vel mer om nivået på fotballen i India. Ut fra det han presterte i Aalesund, er det rart han kan komme med på et lag i India. Men det er friskt gjort, sier Hoff.

TV 2-eksperten regner med at Riise er hentet for å spille - ikke bare for å få en profil til den indiske superligaen.

- Det overrasker meg hvis en klubb henter en spiller for ikke å bruke en. Han har jo spilt i India før, og lagt igjen en signatur der. Men for oss her hjemme, så fylles ikke CVen hans av det han leverte i India i fjor og i Aalesund, og kanskje tida på Kypros, men det han gjorde i Liverpool var utrolig.

Han vet ikke hvor dype spor Riise har lagt igjen i India, men tror ikke det er mange bilder av nordmannen på veggene til de unge jentene og guttene. Men han vet at John Arne elsker å spille fotball, og sier at for alle som er glade i «lærkula», er det toppen av lykke å fortsette å spille.

- Og jeg ønsker ham masse lykke til.