Hoff vil ikke skuffe Odd-gutta

Kan redde gamleklubben fra nedrykk.

(Dagbladet.no): Espen Hoffs karriere fikk en ny giv da han foran fjorårssesongen takket for seg etter sju år i Odd Grenland, og gikk til Lyn.

I år har Hoff kanskje vært den beste spilleren på et Lyn-lag som ikke har noe å spille for i den siste serierunden, der de møter nedrykkstruede Start.

For at Odd skal beholde plassen må Hoff & co sannsynligvis slå sørlendingene på Ullevaal. Ender det uavgjort, må Odd slå Fredrikstad med fem mål eller mer.

Espen Hoff er fullstendig klar over at gamleklubben trenger Lyns hjelp. Og han vil gjøre alt for å gi dem det.

- Jeg har tross alt spilt der i sju sesonger. Det er ikke til å legge skjul på at jeg har følelser for den klubben, og håper at de skal gjøre det godt. Forhåpenligvis kan vi hjelpe dem - de kan i hvert fall regne med 100 prosent innsats for at vi skal ta tre poeng mot Start, sier Hoff til Dagbladet.no.

Skal ringe hele Lyn

Etter Odds ekstremt viktige borteseier mot Sandefjord i går kveld, nevnte flere av Odd-spillerne navnet til Espen Hoff etterpå.

- Jeg skal sende meldinger til Hoff, og fortelle ham at han må holde på formen. Han vil nok gjerne hjelpe til, og vi setter vår lit til gutta der inne, sier Morten Fevang til Dagbladet.no.

HAR FØLELSER FOR ODD: Espen Hoff vil mer enn gjerne hjelpe sine gamle lagkamerater, slik at de holder plassen i Tippeligaen. Da må Lyn slå Start på Ullevaal til lørdag. Foto: SCANPIX
HAR FØLELSER FOR ODD: Espen Hoff vil mer enn gjerne hjelpe sine gamle lagkamerater, slik at de holder plassen i Tippeligaen. Da må Lyn slå Start på Ullevaal til lørdag. Foto: SCANPIX Vis mer

Rune Jarstein kommer også til å høre fra seg utover uka.

- Jeg skal ringe hele Lyn. Vi trenger hjelp, og håper selvsagt at Lyn kan gi oss det. Jeg gleder meg sinnssykt til lørdag, og håper det kommer masse folk i Skien, sier landslagskeeperen.

Frykter å bli «syndebukk»

Samtidig som Espen Hoff gjerne vil gi den nødvendige hjelpen, frykter han et scenario hvor han er i posisjon til å kunne hjelpe Odd, uten å gjøre det.

- Vi snakka om det i går, jeg har ikke så veldig mye å vinne på kampen som kommer, medgir Hoff.

- I tilfelle du brenner noen feite sjanser?

- Det hadde jo vært kjedelig å komme i den situasjonen. Vi får håpe at det ikke blir sånn. Vi tenker først og fremst på vår egen kamp, resultater får bli resultater.

Hoff forventer uansett at Odd fikser sin del av jobben.

Hoff vil ikke skuffe Odd-gutta

- Jeg tror Odd slår Fredrikstad. De har vunnet to kamper på rad nå, og fredrikstad er et dårlig bortelag, sier han.

<B>SKAL SENDE SMS:</B> Morten Fevang håper Espen Hoffs høstform sørger for Lyn-seier mot Start til helga.
<B>HÅPET LEVER:</B> For to serierunder siden så det mørkt ut for Odd Grenland. Nå lever håpet - men de er avhengig av hjelp.