- Hoffenheim og Stuttgart er ikke så glad i hverandre

Tarik Elyounoussi og Moa i spissduell på søndag.

SPISSDUELL: Tarik Elyounoussi (t.v.) og Moa møtes i Bundesliga på søndag. Her fra en landslagstrening på Ullevaal stadion. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SPISSDUELL: Tarik Elyounoussi (t.v.) og Moa møtes i Bundesliga på søndag. Her fra en landslagstrening på Ullevaal stadion. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Når Stuttgart og Hoffenheim møtes på Mercedes-Benz Arena kommende søndag, vil forhåpentligvis to norske gutter være i aksjon.

Sjansen er i alle fall stor for at én av dem spiller.

Tarik Elyounoussi har fått mye tillit i åpningen av sesongen. Fulle 90 minutter de to første kampene, før han ble ofret i et taktisk bytte i den tredje, da Hoffenheims Sejad Salihovic pådro seg en tidlig utvisning.

- Jeg synes det har vært fint. Vi har fått en grei start på sesongen med én seier og to uavgjort-matcher. Jeg syns selvfølgelig det var veldig kjedelig å bli ofra mot Freiburg, men jeg snakket med treneren etterpå og jeg skjønner det. Vi måtte ha inn en defensiv spiller, forteller Tarik Elyounoussi til Dagbladet.

Norsk duell Til helga venter altså bortekamp mot Mohammed Abdealloues Stuttgart.

Det har stormet rundt Stuttgart den siste tiden, med sparkingen av trener Bruno Labaddia og ansettelse av arvtager Thomas Schneider.

Det ble i tillegg exit i europaligaen i går, da de tapte kvalifiseringskampen mot kroatiske Rijeka 4-3 sammenlagt. Moa fikk 17 minutter som innbytter.

Nordmannen har til sammenligning med sin norske spisskollega, ikke fått like mye spilletid. Men mot Augsburg sist helg, fikk han sjansen fra start.

Nordmenn hver helg - Jeg føler jeg møter nordmenn hver helg, jeg, sier Elyounoussi og ler.

- Forrige helg var det klubben til Vegar Eggen Hedenstad, før det møtte jeg Per Ciljan Skjelbred. I helga venter Moa og neste kamp er mot Håvard (Nordtveit, journ.anm).

På mandag møter Elyounoussi flere av fotballkompisene sine igjen, når landslaget møtes til samling. Men først og fremst er det bortekampen mot Stuttgart som stjeler alt fokus.

- Denne kampen er visst som et slags lite derby. Stuttgart og Hoffenheim er ikke så glad i hverandre. Så det kan bli spennende.

- De har sparka treneren sin, og kommer sikkert med ny giv og energi. Men vi har tro på det vi driver med og har bra selvtillit i gruppa, så jeg satser på tre poeng.