- Hoffs erstatter er alt i Lyn

«Kenta» har oppskriften klar.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Vålerenga - FC Lyn Oslo 1-2.

Spissparet Espen Hoff og Kim Holmen er seks serierunder unna historiebøkene når førstnevnte fortsetter karrieren i Stabæk kommende sesong.

Med tanke på fremgangene det norske fotballpublikummet har kunnet bevitne hos de to Lyn-spillerne i 2008, finnes det nok en del av dem som mener at splittelsen av de to hurtigtogene kommer ubeleilig.

Lyns nye hovedtrener Kent Bergersen er imidlertid ikke blant dem som mister nattesøvnen av den grunn.

- Espen Hoffs erstatter er allerede i Lyn, bemerker Bergersen overfor Dagbladet.no, og har uruguyaneren Diego Guastavino (24) i tankene.

- Diego Guastavino skal finslipes videre, og vi skal jobbe med ham slik at han skal forstå de andre spillerne enda bedre, understreker Bergersen.

Har tro på Guastavino-samarbeid
Gjensidig forståelse er noe som kjennetegner duoen Holmen og Hoff, noe mandagens byderby mot Vålerenga var et synlig bevis på.

Med smarte bevegelser og stor fart, var spissparet alt for mye å hanskes med for et Vålerenga-forsvar til stadighet på gyngende grunn.

HVEM SKAL ERSTATTE MEG? Stabæk blir Espen Hoffs arbeidsgiver fra neste sesong, men Lyn-trener Kent Bergersen. Han tror uruguyaneren Diego Guastavino kan ta opp arven etter Hoff. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
HVEM SKAL ERSTATTE MEG? Stabæk blir Espen Hoffs arbeidsgiver fra neste sesong, men Lyn-trener Kent Bergersen. Han tror uruguyaneren Diego Guastavino kan ta opp arven etter Hoff. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX Vis mer

- For min egen del synes jeg vi har en veldig god forståelse og kjenner hverandres bevegelser. Når Espen forsvinner blir det å starte litt fra "scratch" igjen, men Diego er mye av samme typen, og om «Kenta» ønsker det, har jeg tro på at det kommer til å fungere godt, sier Kim Holmen til Dagbladet.no.

Med Espen Hoff som rekkekamerat har Holmen gjennomgått en transformasjon fra å være en lynrask Lørenskog-angriper til å bli en lynrask og målfarlig Lyn-spiss, selv om han trengte tre fete målsjanser før det omsider ble uttelling på den fjerde mot Vålerenga.

Jobbet mye med samhandling

Hoff medgir at det er smått vemodig at det ikke er mange ukene igjen av samarbeidet som ser ut til å bli bedre og bedre fra serierunde til serierunde.

Han påpeker at det ikke er noen tilfeldighet.

- Kim var en del skadet i vinter, så vi spilte ikke så mye sammen da. Etter det har vi fått jobbet mye med samhandlingen og det er bare hårfine marginer som har gjort at det ikke har blitt flere mål, framholder Hoff overfor Dagbladet.no.

- Hoffs erstatter er alt i Lyn
PERMANENT BYTTE: Diego Guastavino (t.v.) kommer her på banen for Espen Hoff under Lyn-kampen mot Lillestrøm forrige måned. Neste sesong blir uruguyaneren Hoff erstatter på permanent basis.