Hofstad beste norske på fjerdeplass

Bånn norsk dag i høyden.

Tre uker før VM i Japan slet flere norske langrennsløpere tungt i den tynne Davos-luften.

- Bortsett fra Tore Ruud Hofstad og lillebror Roger Aa Djupvik var dette for svakt. Petter Northug jr., Tord Asle Gjerdalen og Martin Sundby burde ha prestert bedre fordi de har vært lenge nok i høyden, sa landslagstrener Morten Aa Djupvik til NTB.

Petter Northug jr. har liten erfaring fra høyden. Det er hans første sesong med høydetrening, men verken han selv eller treneren frykter dette kan slå negativt ut for VM-formen.

- Oppholdet i høyden vil slå positivt ut under VM i Sapporo som ligger i lavlandet, kommenterte Aa Djupvik.

Northug jr. vil ha ca. 50 høydedøgn før VM senere i februar. Lørdag endte han på 35.-plass på 15 kilometer fri teknikk.
Lillebror imponerte
- Det gikk tungt hele veien. Jeg hadde en dårlig da på jobben. Skjer det i tynn luft, blir utslaget ekstra stort, sa trønderen. Løypene i Davos går opp mot 1700 meters høyde.

Også i det siste individuelle rennet før jul, 30 kilometer fellesstart i La Clusaz, hadde Northug jr. store problemer i høyden. Riktignok slet han med dårlige ski, men han kom ikke blant de 30 beste.

- Mange renn går i høyden. Derfor er det viktig at han eksperimenterer litt denne sesongen. Med henblikk på VM er ikke det noe farlig, mente Aa Djupvik, som var imponert over lillebroren.

- Med bare fem dager i høyden skulle det være verst mulig, sa treneren etter brorens 17.-plass.


Reiser kjerringa
Norske løpere har av og til slitt med dårlig gli denne sesongen, men ifølge treneren var det ingen ting som tydet på det.

- Tore og Roger viste at det ikke var slike problemer denne gang, sa Aa Djupvik, som trøstet seg litt med at Petter Northug jr. kan reise kjerringa i morgendagens stafett.

Også i La Clusaz kom han tilbake med en strålende stafettetappe etter å ha bommet i dagens løp.

I VM er skiskytterne Ole Einar Bjørndalen og Lars Berger på plass i 15 kilometer fri teknikk. Lørdag var de kjappest i VM i skiskyting

(NTB)

FJERDEPLASS: Tore Ruud Hofstad ble beste nordmann i Davos.