Hoftun: -  Glimt rykker aldri ned

Erik Hoftun debuterte på et Glimt-lag som ramlet ned til sisteplass i Tippeligaen. Men foran kommende mø te med gamle lagkamerater er han overbevist: -  Glimt rykker ikke ned.

BODØ (Dagbladet): Glimt møter Hoftuns klubb de siste 11 åra, Rosenborg, på Lerkendal om ei knapp uke.

Hoftun skal trene med Rosenborg både i dag og i morgen ...

-  Jeg får kvesse knottene og satse på å skade et par av spissene, fleipet Hoftun om de kommende treningsøktene med gamle lagkamerater.

Den imøtesette debuten hans mot Viking endte elendig for de helgule i går kveld. Glimt hadde i realiteten omtrent ikke sjanser.

Avslutter i første?

Selv ikke etter den miserable forestillingen, ville 36-åringen høre snakk om at han kanskje må avslutte sin troféfylte karriere i norsk 1. divisjon neste sesong:

-  Det er utopisk, sa han, men modererte seg kort etter:

-  Vi skal komme igjen. Det er jeg overbevist om. Det er ikke sannsynlig at Glimt rykker ned.

 BAKPÅ: Debutanten Erik Hoftun kom på etterskudd mot Toni Nhleko ved et par viktige anledninger, ikke minst ved den andre scoringa. Hoftuns debut endte med sisteplass på tabellen. Foto: Bjørn Erik Olsen.
BAKPÅ: Debutanten Erik Hoftun kom på etterskudd mot Toni Nhleko ved et par viktige anledninger, ikke minst ved den andre scoringa. Hoftuns debut endte med sisteplass på tabellen. Foto: Bjørn Erik Olsen. Vis mer

Den hyggelige optimismen er det neppe mange Glimt-fans som deler etter nok en elendig og sjanseløs forestilling på hjemmebane. Men, som Hoftun pekte på:

-  Harald Martin Brattbakk vil, når han er på plass i Bodø etter at vi har møtt Rosenborg, garantert score mange mål. Han er en garantist for at Glimt vil begynne å score igjen.

I så fall på høy tid - Glimt har ikke vunnet siden sjette serierunde og har bare tatt to poeng på de åtte kampene som er gått siden den gang.

-  Friskt blod er ofte det som skal til for å snu motgang til flyt, mente Hoftun - som glemte at hans eget friske blod ikke maktet å snu Glimts vei mot stupet.

0- 2 i stedet for 1- 1

Hoftun var involvert i begge de to første baklengsmålene:

 På 0- 1 var han tre millimeter for lav på Gaardes gjennomspill.

 På 0- 2 ble han lurt og fraløpt av Nhleko, som sendte ballen på én side av Hoftun - og seg sjøl på den andre. Innlegget hans ekspederte en hardt presset Egil Østenstad i mål. Og da var kampen avgjort:

-  Typisk for lag som sliter. I stedet for straffespark og 1- 1 da Håvard (Sakkariassen - red.) ble meid ned - får vi det andre baklengsmålet like etter. Men vi skal snu motgangen, lovte Hoftun - som roste velkomsten han har fått i Bodø:

-  Enestående og fantastisk. Det gir meg lyst til å gi alt for min nye klubb.

Sammen med Fredrik Kjølner (34) utgjør Erik Hoftun (34) landets mest erfarne midtstopperpar, med over 500 kamper i Tippeligaen.

Erfarent og tregt

Men de er kanskje også det tregeste stopperparet.

-  Vi er langt fra slagne, mente Kjølner - som tror slaget om nedrykk vil stå mellom Glimt, Aalesund, Ham-Kam og Tromsø.

Ola Haldorsen er ikke rede til å trekke seg som Glimt-trener, 10 fattige poeng på 14 kamper til tross:

-  Det er naturlig at man føler posisjonen truet i en slik situasjon. Men jeg har ingen planer om å gå.