Hoftun: - Skal bli en bauta i norsk fotball

Presentert som Eggen-assistent i kveld.

LERKENDAL (Dagbladet.no): Tidligere i dag ble det kjent at Erik Hoftun tiltrer som assistent for sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen fra 1.januar 2008.

Etter trøndernes 2-0 seier mot Sandefjord ble 38-åringen presentert på RBK-brakka i kveld.

- Det er en ære å bli forespurt denne jobben, og selv om jeg har hatt to kjempefine år i Bodø føler jeg at jeg har kommet hjem nå. Hjertet mitt er jo i Rosenborg, sa Erik Hoftun til Dagbladet.no etter pressekonferansen.

Den tidligere RBK-stopperen har 11 år bak seg i trønderklubben. Nå skal han blant annet utvikle talenter med Knut Torbjørn Eggen.

- Vi skal jobbe for at klubben utvikler seg på alle plan, og blir en bauta i norsk fotball de neste årene. Internasjonalt har vi ambisjoner om å bli blant de 30 beste i Europa, sier Hoftun, som sammen med Eggen vil være involvert rundt A-laget i tillegg.

- Veien blir litt til mens vi går, men vi kommer nok til å inngå i et team med trenerne på A-laget, i tillegg satser vi på å være litt på treningsfeltet med de yngre lagene, sier Hoftun, som dermed gir seg som fotballspiller.

- Det er trist, klart det. Jeg har ikke vært voldsomt plaget med skader, men samtidig føler jeg at kroppen har sagt at det holder nå, sier han.

Knut Torbjørn Eggen er glad for å få en assistent, selv om RBK-hierarkiet "ser ut som et juletre".

MED HJERTE FOR RBK: Erik Hoftun ble presentert på Lerkendal i dag sammen med RBK-styreleder Terje Svendsen og sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
MED HJERTE FOR RBK: Erik Hoftun ble presentert på Lerkendal i dag sammen med RBK-styreleder Terje Svendsen og sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer

- Den sportslige avdelingen ser ut som et juletre nå, men dette er definitivt en forsterkning av det sportslige styret i klubben. Hvis du hadde sett lista over gjøremål en sportsdirektør har, ville du nok skjønt at en assistent kommer godt med, sier Eggen til Dagbladet.no.

Også RBK-trener Knut Tørum applauderer ansettelsen av Hoftun.

- Erik er en fantastisk ressurs. Å få han tilbake til klubben er definitivt med på å styrke RBK, sa Tørum.

FORNØYD: Knut Tørum gleder seg over at Hoftun er tilbake i RBK.