Hoftun: - Vi hadde analysert Odd i hjel

På vei mot Tippeligaen.

Duoen Erik Hoftun og Kent Bergersen motbeviste trenerkritikken med sin analysetaktikk i 1-0 seieren over Odd Grenland torsdag.

De taktiske trekkene ga Bodø/Glimt en viktig seier over Odd Grenland i den første kvalifiseringskampen til eliteserien. Glimt kom fra tre strake tap i 1. divisjon, og bodøfolket murret.

– Vi var godt forberedt til kampen, som vi gjennomfører 100 prosent perfekt i forhold til det opplegget vi har lagt på forhånd, sier Glimt-sportssjef Erik Hoftun til NTB.

– Vi har analysert Odd i hjel, så jeg er ikke overrasket. Odd spilte sånn vi trodde de skulle gjøre, og da ble det enkelt, fortsetter Hoftun.

Nå mener Glimt-trener Kent Bergersen at det er 50 prosents sjanse for at laget hans får spille i eliteserien neste sesong.

– Før kampen var sjansen 80-20 til Odd. Nå er den 50-50. Vi er halvveis og motbeviste mye av den trenerkritikken vi har fått, sier han glad.

Glimt-sjokk

For første gang denne sesongen var det et fullstappet Skagerak Arena som torsdag var klar til å se oddrane ta et langt spark nærmere fornyet plass i eliteserien i 2008.

PÅ VEI MOT TIPPELIGAEN: Thiago Martins skubbet vekk André Muri, rundet Rune Jarstein og ga Bodø/Glimt et ypperlig utgangspunkt foran returkampen i Bodø. Foto: SCANPIX
PÅ VEI MOT TIPPELIGAEN: Thiago Martins skubbet vekk André Muri, rundet Rune Jarstein og ga Bodø/Glimt et ypperlig utgangspunkt foran returkampen i Bodø. Foto: SCANPIX Vis mer

Ove Flindt Bjergs mannskap stormet ut de første minuttene.

Både Morten Fevang, som sonet karantene mot Fredrikstad, og Zbynek Pospech hadde sine muligheter.

Likevel var det Bodø/Glimt som fikk de mange tusen på tribunen til å sette kaffen i halsen etter 12 minutter. Runar Berg serverte en herlig pasning til Thiago Martins, som rundet Odd-målvakt Rune Almenning Jarstein og satte ballen i det lengste hjørnet fra skrå vinkel til ellevill jubeldans hos Glimt-benken.

Mange kort

Den siste halvtimen ble etter hvert meget ampert. I det 31. minutt sendte dommer Brage Sandmoen Thomas Jacobsen av banen etter at Glimt-spissen pådro seg sitt andre gule kort da han gikk for tidlig ut på et Odd-frispark.

Før det var spilt 45 minutter hadde Kjelsås-dommeren delt ut to gule kort til.

Sandmoens kortstokk fortsatte å gå varmt i annenomgang. Til slutt ble det hele åtte gule og nok et rødt kort da Tommy Svindal Larsen måtte gå i garderoben med sitt andre gule for dagen et kvarter før slutt.

Veteranen felte Stig Johansen under en Glimt-kontring, dermed mister Odd en av sine viktigste spillere i returoppgjøret mandag.

– Det betyr ikke så mye at jeg ikke får spille returkampen. Odd har spilt flere kamper uten meg tidligere i sesongen. Dette var et tilbakeslag, men vi er nærmere nå enn for tre uker siden da vi hadde begge beina plantet i førstedivisjon, forteller Svindal Larsen.

Odd-press

Odds Espen Ruud og André Muri hadde gode muligheter til å utligne for hjemmelaget i annenomgangen. Men det ville seg ikke for Flindt Bjergs mannskap. Fem minutter før slutt klinket Ruud til igjen, denne gangen på hel volley fra 18 meter, men ballen gikk i stolpen og ut.

– Vi er altfor upresise i alle ledd. Usikkerheten sprer seg, og vi får ikke til spillet, oppsummerer Odd-trener Ove Flint Bjerg.

Dermed har Bodø/Glimt fått et drømmeutgangspunkt foran returoppgjøret mandag på Aspmyra

(NTB)

<B>UTVIST:</B> Thomas Jacobsen måtte forlate banen i 1. omgang. I 2. omgang var det Tommy Svindal Larsens tur.