Hoftun: -Vi har vært ute etter Søderlund en stund

Den sportslige lederen bekrefter overgangen.

 RBK-KLAR: Alexander Søderlund blir  Tariks erstatter i Rosenborg. 
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
RBK-KLAR: Alexander Søderlund blir Tariks erstatter i Rosenborg. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Tidligere i dag sprakk nyheten:

Rosenborgs Tarik Elyounoussi er på vei til bundesligaklubben Hoffenheim, meldte Adressa.no og TV 2.

 Sportsdirekt Erik Hoftun bekrefter at Haugesund-spissen Alexander Søderlund blir Tariks erstatter. 

- Ting falt til slutt på plass. Tarik reiser til Hoffenheim og vi henter Alexander Søderlund som vi har vært ute etter en god stund. Det er vi veldig fornøyde med og så er det selvfølgelig litt trist at Tarik forsvinner, sier Erik Hoftun til RBK.no

Han gleder seg til å se Søderlund i hvitt og svart, og har laget et plan for hvordan RBK skal bruke spissen.

Rosenborgs stjernespiss Nicki Bille Nielsen gleder seg til å skape et dødelig spisspar sammen med Søderlund.

- En rigtig god signing! Vi kommer til at bombe mange kasser ind sammen ;-) Vi ses snart, skrev Bille på Twitter da overgangen ble offentliggjort.

Klar 15.juli Den tidligere Haugesund-spissen ble linket til Molde i forrige uke, men da RBK kom med et supertilbud greide ikke landslagsspissen å si nei.

Han har signert en kontrakt ut 2017, noe som binder han til klubben i 4,5 år.

- Han kommer til å tjene mye mer penger i Rosenborg enn han ville gjort i Molde, sier Jahn Ivar Jacobsen til TV2.  Eksperten antok i et intervju før pressekonferansen at Søderlund kommer til å tjene rundt to millioner kroner i året i Trondheim.

Søderlund skal spille to kamper til for Haugesund før han startet i sin nye klubb 15.juli. Da åpner overgangvinduet igjen.

Norges beste lag Søderlund sparte ikke på komplimentene da han snakket med RBK etter overgangen var bekreftet.

- Det er ganske sykt, egentlig. Jeg har alltid hatt en drøm om å spille for Norges beste lag. Dette er stort for meg. Når sjansen bød seg var det egentlig ikke noen tvil. Jeg er stolt sier Søderlund til RBK.no.

25-åringen har spilt for Haugesund siden 2011 og har scoret 24 mål på 69 kamper. Han kommer hit vel vitende om at konkurransen på spissplassen er knallhard i Nicki Bille.

- Det er en veldig god spiss her allerede og jeg håper han kommer til å bøtte inn mål. Så skal jeg forsøke å kapre plassen på venstre og skape min egen rolle på laget og være mye inne i boksen, sier Søderlund.

Tarik har troa RBK bekrefter også at Tarik Elyounoussi er klar for den tyske klubben Hoffenheim. Han tror Søderlund er en perfekt erstatter.

- Jeg kjenner Alexander fra landslaget og det er en veldig god spiller. Han har en enorm arbeidsinnsats, så det blir kult å se Alexander og Nicki jagende på topp. Jeg håper og tror han vil slå til i Rosenborg, sier Elyounoussi til RBKs hjemmeside.

Elyounoussi spiller for Rosenborg både mot Tromsø i cupen onsdag og i toppkampen mot Strømsgodset på lørdag. Så er det Tyskland for alle pengene.