Hoftun ansatt som sportslig leder i RBK

- Etter grundig prosess, sier styreleder.

(Dagbladet.no): Erik Hoftun er ansatt som sportslig leder i Rosenborg etter å ha vikariert i stillingen siden Knut Torbjørn Eggen ga seg.

Hoftun ble ansatt på et styremøte mandag kveld, og et samstemt styre tilbød ham jobben, melder Rosenborg på sine hjemmesider.

- Et enstemmig styre var enige om at Hoftun var den rette. Vi har vært gjennom en grundig prosess, vi kjørte en prosess i 2007 som vi delvis bygger på, samtidig som vi har vært gjennom en selvstendig prosess nå i 2008, sier styreleder Terje Svendsen.

- Vi er veldig glade for at Erik aksepterte, sier han.

Alarm om Hoftun-favorisering

Dagbladet.no skrev tidligere denne måneden om en fraksjon av RBK-medlemmer - over 50 i tallet - som slo alarm om ansettelsesprosessen rundt Erik Hoftun.

De mente det aldri har vært reell konkurranse om stillingen - og at RBK-toppene for lengst hadde bestemt seg for at Hoftun skulle få jobben.

- Hoftun blir nok ansatt. Men vi er en sterk fraksjon, og ingen er fredet på neste årsmøte, sa talsmann Jo Kristian Kvernland den gangen.

TEAMET KLART: Erik Hoftun har formelt fått ansvaret for gruppa til Erik Hamrén i Rosenborg. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
TEAMET KLART: Erik Hoftun har formelt fått ansvaret for gruppa til Erik Hamrén i Rosenborg. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

Etter ansettelsen i kveld regner han med at styreleder Terje Svendsen holder løftet om å informere medlemmene grundig om hvordan prosessen er kjørt.

- Vi regner med at vi får innsyn i dette nå, så foreløpig bare avventer vi det. Først og fremst ønsker vi Erik Hoftun lykke til i jobben, og at dette er til det beste for Rosenborg, sier Kvernland til Dagbladet.no.

Grundig prosess

Styreleder Terje Svendsen har hele tiden avvist at det har vært snakk om noen «kompiskjøring» i forbindelse med utnevnelsen av Hoftun, og overfor klubbens hjemmesider gjentar han dette i kveld.

- Det har vært en grundig prosess, og vi er meget fornøyde med ansettelsen av Erik Hoftun, sier Svendsen.

Erik Hoftun ser fram til å ta offisielt fatt på jobben han allerede har gjort en god stund.

- Jeg ønsker denne jobben fordi jeg tror jeg kan gjøre en god jobb for Rosenborg. Det er klubben i mitt hjerte, det har den vært siden jeg var en liten gutt, og jeg er veldig glad for å få denne tilliten av dere, sa Hoftun til Rosenborg-styret i kveld.

Hoftun ansatt som sportslig leder i RBK