Hoftun ansatt som sportslig leder i RBK

- Etter grundig prosess, sier styreleder.

(Dagbladet.no): Erik Hoftun er ansatt som sportslig leder i Rosenborg etter å ha vikariert i stillingen siden Knut Torbjørn Eggen ga seg.

Hoftun ble ansatt på et styremøte mandag kveld, og et samstemt styre tilbød ham jobben, melder Rosenborg på sine hjemmesider.

- Et enstemmig styre var enige om at Hoftun var den rette. Vi har vært gjennom en grundig prosess, vi kjørte en prosess i 2007 som vi delvis bygger på, samtidig som vi har vært gjennom en selvstendig prosess nå i 2008, sier styreleder Terje Svendsen.

- Vi er veldig glade for at Erik aksepterte, sier han.

Alarm om Hoftun-favorisering

Dagbladet.no skrev tidligere denne måneden om en fraksjon av RBK-medlemmer - over 50 i tallet - som slo alarm om ansettelsesprosessen rundt Erik Hoftun.

De mente det aldri har vært reell konkurranse om stillingen - og at RBK-toppene for lengst hadde bestemt seg for at Hoftun skulle få jobben.

- Hoftun blir nok ansatt. Men vi er en sterk fraksjon, og ingen er fredet på neste årsmøte, sa talsmann Jo Kristian Kvernland den gangen.

TEAMET KLART: Erik Hoftun har formelt fått ansvaret for gruppa til Erik Hamrén i Rosenborg. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
TEAMET KLART: Erik Hoftun har formelt fått ansvaret for gruppa til Erik Hamrén i Rosenborg. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

Etter ansettelsen i kveld regner han med at styreleder Terje Svendsen holder løftet om å informere medlemmene grundig om hvordan prosessen er kjørt.

- Vi regner med at vi får innsyn i dette nå, så foreløpig bare avventer vi det. Først og fremst ønsker vi Erik Hoftun lykke til i jobben, og at dette er til det beste for Rosenborg, sier Kvernland til Dagbladet.no.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Grundig prosess

Styreleder Terje Svendsen har hele tiden avvist at det har vært snakk om noen «kompiskjøring» i forbindelse med utnevnelsen av Hoftun, og overfor klubbens hjemmesider gjentar han dette i kveld.

- Det har vært en grundig prosess, og vi er meget fornøyde med ansettelsen av Erik Hoftun, sier Svendsen.

Erik Hoftun ser fram til å ta offisielt fatt på jobben han allerede har gjort en god stund.

- Jeg ønsker denne jobben fordi jeg tror jeg kan gjøre en god jobb for Rosenborg. Det er klubben i mitt hjerte, det har den vært siden jeg var en liten gutt, og jeg er veldig glad for å få denne tilliten av dere, sa Hoftun til Rosenborg-styret i kveld.

Hoftun ansatt som sportslig leder i RBK