Hoftun blant historiens udødelige

Ronald Koeman, John Barnes, Paolo Rossi, Alan Hansen og Patrick Vieira kommer alle bak Erik Hoftun i en ny kåring av historiens beste europeiske fotballspillere.

-  Dette var da virkelig hyggelig, sier en lettere overrasket Hoftun når Dagbladet informerer om den sterke 86.-plassen. I dag spiller «legenden» toppkamp mot Tromsø.

Det er Champions - det offisielle sesongmagasinet til Champions League - som har bedt over 300 spillere og trenere fra forskjellige tidsepoker om å komme med sine stemmer. Blant disse er Franz Beckenbauer, Michel Platini, Sven-Göran Eriksson, Ryan Giggs og Marco van Basten. Kåringen er kalt «Udødelige - de 250 beste spillerne gjennom alle tider».

«Legende»

-  Virkelig artig, det har jo tross alt vært en del gode spillere opp gjennom åra. Men jeg vet ikke om jeg har vært den 86. beste, sier Hoftun.

Hoftun havner på plassen mellom den tyske landslagsmålvakten Oliver Kahn (87) og Ernst Ocwirk (85) - «den siste store midtstopperen før sweeper-tida». Om nordmannen står det: Rosenborg og Norges forsvarer er en legende i sitt hjemland. Han har gitt sin klubb stabilitet med utrolige 74 Champions League-kamper siden 1995.

Johan Cruyff vant kåringen, mens Rosenborgs sportsdirektør Rune Bratseth for øvrig kom «helt nede» på en 198. plass.

Russisk favoritt

-  Jeg har hatt noen gode kamper, og noen mindre gode. Jeg har møtt flere veldig gode spillere, blant andre Raúl. Alessandro del Piero har også lurt meg opp i pølsebua noen ganger!

Men det er en russer Hoftun trekker fram som sin verste motstander i Champions League.

-  I en kamp mot Spartak Moskva møtte jeg en som het Sergei Yuran. Han var helt utrolig. Etter kampen tenkte jeg: «Hjelp! Nå må jeg hjem og trene.»

Seriefinale

Ola By Rise kan ikke huske å ha gitt sin stemme, men står likevel oppført som en av de som har valgt ut. Han gleder seg over Hoftuns oppsiktsvekkende plassering.

-  Kjempeartig. Erik har vært en av Norges aller beste klubbspillere gjennom en lang karriere. Som i alle kåringer, kan det sikkert argumenteres mot resultatet, men plasseringa er uansett en kuriøs sak for Erik spesielt og også litt for RBK.

Hoftun gleder seg til dagens «seriefinale» mot Tromsø på Lerkendal. Da må han passe ekstra nøye på Ole Martin Aarst, som kom innpå for Norge mot Belgia onsdag.

-  Det er ikke ofte du møter landslagsspillere i Tippeligaen?

-  Nei, men at Aarst nå var med i troppen sist, viser at nivået på serien i Norge bare blir bedre og bedre. Han blir vanskelig å stoppe fordi han har en tendens til å være en skotupp foran forsvareren, sier Hoftun, som nok en gang kontant avviser et landslagscomeback, selv om flere av midtstopper-kandidatene er usikre mot Italia.

Småkonger

-  Landslaget er definitivt et avsluttet kapittel for min del. Jeg har ingen problemer med å sette meg ned i go'stolen og se på Norge spille uten å få lyst til å være med, sier Hoftun, som har møtt italienske lag mange ganger.

-  De er litt småkonger, og blir fort grinete om de sparkes litt på leggen.

SPORT PÅ TV

Tippeligaen

Rosenborg- Tromsø

I kveld Canal + kl 18.30

BEÆRET: - Virkelig artig, sier Erik Hoftun som er blitt kåret til en av de beste fotballspillerne i Europa.