Hoftun blir Henriksen-assistent

Inn i trenerteamet til RBK.

(Dagbladet.no): Erik Hoftun vikarierer for tiden som sportslig leder i Rosenborg, etter at en overarbeidet Knut Torbjørn Eggen måtte sykmeldes.

Fram til sommeren får Hoftun enda en rolle i klubben. 38-åringen blir en del av RBKs trenerteam, sammen med hovedtrener Trond Henriksen og spillerutvikler Trond Nordsteien.

- Det mest fornuftige er å ha en intern løsning. Det er snakk om en fem måneders lang periode fram til Erik Hamrén er på plass, og det er vanskelig å finne en utenfra for en så kort periode, sier Hoftun til RBKs hjemmeside.

Hoftun er imidlertid ikke ukjent med å bekle flere roller. I Bodø/Glimt var han spillende trener, sportssjef og kaptein.

Han er derfor ikke redd for at arbeidsmengden skal bli for stor, slik den ble for Knut Torbjørn Eggen.

- Vi må passe på at det ikke blir for mye alle sammen, men det skal vi ta hensyn til, sier han.

Trond Henriksen ser fram til å få hjelp av Hoftun på treningsfeltet.

- Det viktigste for meg er å ha dyktige folk rundt meg, som samtalepartnere og til planlegging. Jeg vil få god hjelp til treningsarbeidet fra Erik og også Trond Nordsteien, sier han til rbk.no.

INN I TRENERTEAMET: Erik Hoftun er for tiden fungerende sportslig leder i RBK, mens Knut Torbjørn Eggen er sykmeldt. Nå skal han også ut på treningsfeltet, sammen med Trond Henriksen. Foto: TOM E. ØSTHUUS/DAGBLADET
INN I TRENERTEAMET: Erik Hoftun er for tiden fungerende sportslig leder i RBK, mens Knut Torbjørn Eggen er sykmeldt. Nå skal han også ut på treningsfeltet, sammen med Trond Henriksen. Foto: TOM E. ØSTHUUS/DAGBLADET Vis mer