Hoftun blir ikke frisk

ANFI DEL MAR (Dagbladet): Erik Hoftun (30) sliter med en udefinert lårskade. Etter seks uker og mange tester er det fortsatt ingen som kan sette navn på problemet bak i det venstre låret.

- Det kan være overbelastning, sier RBK-kapteinen til Dagbladet. - Kan hende det er kroppen som forteller meg at nok er nok. Men etter at skaden meldte seg på La Manga under oppkjøringen til mesterliga-kampen mot Real Madrid i begynnelsen av desember, har jeg jo hatt ferie i over en måned.

- Uten at det er blitt bedre.

Rosenborgs Gran Canaria-opphold er akkurat nå den beste medisinen for Erik Hoftun. Han får daglige behandlinger, kan trene akkurat det han orker og på toppen har han all den tida han trenger til familien.

- Jeg ser det som en ferie og det passer meg helt perfekt. Her nede får jeg tid til å gjøre alt det jeg normalt ikke rekker som fotballspiller.

Vil vite hva det er

Men likevel - Erik Hoftun er bekymret på grunn av skaden.

- Jeg har veldig lyst til å finne ut hva dette er. Så langt har ingen klart å fortelle meg det. Det er fortsatt stivt, det slipper ikke taket, men jeg ser et lyspunkt i at jeg nå klarer å slappe av i muskulaturen under massasje.

- Da jeg kom hit for ei uke siden, lå jeg bare og knøt meg.

29. januar skal Erik Hoftun tilbake til La Manga med landslaget. Slik Rosenborg-ledelsen kjenner sin kaptein reiser han nedover sjøl om han ikke er ett hundre prosent. Og der kan noe av problemet ligge - Hoftuns lojalitet på alle fronter. Han klarer rett og slett ikke å si nei.

- Her og nå kan jeg ikke svare på om jeg reiser med landslaget. Den diskusjonen må jeg ta med støtteapparatet i Rosenborg. Og jeg er ikke bekymret - jeg prøver bare å være tålmodig.

- Jeg må jo regne med å være skadd jeg også.

Fotballpause?

Hvordan han skal bli kvitt problemet vet han heller ingen ting om.

- Kan hende jeg blir nødt til å drive alternativ trening, sier Hoftun.