Hoftun fikk hjertestans på banen

På Aspmyra stadion i kveld. - Hjertestans, ingen puls og ingen pust.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Erik Hoftun fikk hjertestans i kveldens kamp mellom Bodø/Glimt og Sogndal. Det bekrefter Glimts lege Bernt Inge Embrå til an.no.

– Han hadde hjertestans, ingen puls og ingen pust, sier Embrå til Avisa Nordland.

-Krampeskjelvinger

Hoftun ble liggende helt stille rett utenfor egen sekstenmeter etter at han fikk kneet til medspiller Roy Miller i brystet rett etter kampstart på Aspmyra. Hoftun falt bakover og mistet pusten. Rask reaksjon fra Bodø/Glimts lege Bernt Inge Embrå kan ha reddet livet til Hoftun.

-Han hadde krampeskjelvinger, sier Glimt-legen til TV2.

Hoftun ble lagt i stabilt sideleie, og Glimt-spillerne ropte etter båre.

- Han våknet gradvis igjen i løpet av et minutt eller to, og han var ved bevissthet da han ble båret ut av banen og inn i ambulansen, sier Embrå til Avisa Bodø.

Blir liggende til observasjon

HJERTESTANS: Erik Hoftun fikk hjertestans i kveldens kamp mot Sogndal, og er lagt inn på Nordlandssykehuset for kontroll. Foto: Børre Arntzen/ab24.no
HJERTESTANS: Erik Hoftun fikk hjertestans i kveldens kamp mot Sogndal, og er lagt inn på Nordlandssykehuset for kontroll. Foto: Børre Arntzen/ab24.no Vis mer

Ved pause opplyste speaker på Aspmyra at Hoftun var ved bevissthet, men var sendt til Nordlandssykehuset for kontroll. Etter kampen ble det også klart at Hoftun blir liggende på sykehuset til observasjon over natten.

- Nå har Erik Hoftun det etter forholdene bra, men det er foreløpig umulig å si hvilke konsekvenser denne episoden kan få for Hoftuns retur til fotballbanen. Som sagt skal han ta flere undersøkelser, og først når disse er analysert vet vi mer om hva som skjedde og hvilke konsekvenser dette kan få, sier Embrå til Avisa Bodø.

- Vi har fått beskjed fra legene om at alt er greit og under full kontroll. Erik blir på sykehus til i morgen (mandag). Det skal tas noen nye prøver, sier Glimt-direktør Ernst Pedersen til NTB.

Hoftun fikk hjertestans på banen
Hoftun fikk hjertestans på banen
<B>DRAMATISK: Erik Hoftun blir båret av Aspmyra Stadion med hjertestans.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer