Hoftun fortsatt skadd

I dag er det seks uker siden Rosenborgs landslagsstopper Erik Hoftun (31) ble skadd i det venstre kneet og mistet EM. Fortsatt kan han ikke være med på vanlig fotballtrening. - Skaden har tatt mye lenger tid enn jeg hadde regnet med, sier Hoftun.

Landslagsklippen fikk en smell i båndet der leggbeinet og skinnbeinet møtes i 2-0 kampen mot Odd på Lerkendal 10. mai. Skuffelsen var stor da han 16 dager seinere måtte melde forfall til EM.

- Etter den første undersøkelsen, var det snakk om at skaden ville være leget i løpet av to-tre uker. I dag har det gått seks, og jeg er ennå ikke bra. Fortsatt kan jeg bare drive løpe- og styrketrening. Alt fotballspill må jeg stå over, sier Erik Hoftun til Dagbladet.

Det første målet hans etter EM-forfallet, var å være frisk igjen til den første Rosenborg-treninga etter ti dagers ferie mandag.

- Nå er det vanskelig å si når jeg kan bli kampklar igjen. Jeg har hele tida håpet å være på banen igjen i den første seriekampen etter EM, mot Vålerenga på Lerkendal 2. juli. Nå må jeg bare innse at det brenner et blått lys for den kampen, sier Erik Hoftun.

I stedet for å trene som vanlig, skynder han seg langsomt og prøver å være tålmodig. I kveld inntar han godstolen igjen, når Norge spiller avgjørende kamp mot Slovenia.

- Jeg er rimelig trygg på at gutta gjør jobben, og går til kvartfinalen. De er ikke bare revansjlystne, men også bedre enn slovenerne. Spiller de opp mot sitt beste, blir dette EM`et veldig bra, sier fortsatt kneskadde Erik Hoftun til Dagbladet.