Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hoftun frykter Anelka

- Jeg håper det ikke blir for mange løpsdueller mot Nicolas Anelka. Da må jeg ta ut 40 meter sikring, fleiper Rosenborg-kaptein Erik Hoftun til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se Champions League-gruppene!

Erik Hoftun er krumtappen i Rosenborg-forsvaret. Rutinerte Hoftun er fornøyd med Champions League-trekningen.

- Ja, jeg er egentlig det. Vi kunne havnet i en atskillig tøffere gruppe selv om alle lagene i gruppa vår er gode, sier Hoftun.

Starter mot PSG


Rosenborg starter Champions League-høste med hjemmekamp mot Paris Saint Germain. Det franske mesterlagets størsteb stjerne er urokråka Nicolas Anelka.

- Det blir artig å møte et fransk lag. Det har vi ikke gjort i Champions League før. Den eneste spilleren på PSG jeg vet om er Nicolas Anelka. Håper jeg slipper for mange løpsdueller mot ham. Det blir som den berømte skilpadda mot... Nei, jeg stopper der, ler Hoftun.

Bayern best i gruppa


Bayern München er det laget som er seedet høyest i Rosenborgs gruppe. Trønderne møtte Bayern to ganger i Champions League i fjor. Det endte med tap og uavgjort.

- Hjemmekampen ifjor var ikke mye å skryte av. Borte burde vi minst fått med oss ett poeng. Vi ble ikke på noen måtte spilt ut av tyskerne, sier Hoftun som håper på revansj mot tyskerne i årets Champions League.

- Bayern har en kjempegod stall med tjue spillere på veldig høyt nivå. Bayern er det klart beste laget i gruppa. Den beste Bayern-spilleren er kanskje landslagsspilleren Mehmet Scholl, sier Hoftun.

Overraskelseslaget


Det siste laget i gruppa er overraskelseslaget Helsingborg. Svenskene slo ut Inter Milan etter 0-0 på bortebane - og 1-0 hjemme på Atlanten.

- De sto for den største overraskelsen i kvalifiseringa. Det blir moro med en nordisk duell, Vi har et lite psykologisk overtak etter at vi slo dem 4-0 på La Mange i vinter. I tillegg har Kenneth (Storvik) spilt der. Han har sikkert noen gode tips om hvordan vi skal slå dem.

Håpet på United


Rosenborg-spillerne håpet på engelsk motstand i Champions League. Etterhvert som de seedede lagene ble plassert i grupper pekte det seg ut flere knalltøffe grupper.

- Jeg tror vi skal være glad for at vi slapp gruppe H med Barcelona og Milan og gruppe E med Juventus og Deprtivo la Coruna. Det hadde vært gøy med et engelsk lag. Vi får heller satse på å møte United i neste runde, sier Hoftun.

- Hvem går videre fra Rosenborgs gruppe?

- Det er vanskelig å spå hvordan gruppa ender, men vi er med for å kjempe om plassene videre, sier Hoftun som ser fram til høstens tette kampprogram.

- Det blir tøft, men sånn har det vært de siste åra. Det er vi vant til. Det blir nesten cupfinale hver uke. Kanksje like greit at vi ikke skal spille ordentlig cupfinale på Ullevaal. Da får vi i hvertfall et pusterom, sier Hoftun.