Hoftun innrømmer Koné-tabbe

Var sikker på én kamps karantene - droppet rapport.

Rosenborg trodde at Yssouf Konés utvisning mot Vålerenga ikke skulle føre til mer enn én kamps karantene. Derfor sendte ikke klubben inn egen rapport.

Fungerende sportssjef Erik Hoftun innrømmer at det var dumt. Onsdag reagerte RBK-ledelsen med Trond Henriksen i spissen med sinne over at Koné fikk to kampers karantene for det røde kortet mot Vålerenga.

Det hadde de kanskje ingen grunn til. Hadde Rosenborg eller Koné selv sendt inn sin versjon av hendelsen kunne straffen vært redusert. Det bekrefter Jostein Svendsen, leder i disiplinærutvalget i NFF.

- Når dommeren viser ut en spiller, må han levere rapport innen 24 timer. Der krysser han av ferdigskisserte svar, i tillegg til at han kan føye til en egen forklaring av situasjonen. Det kan selvsagt også spilleren og klubben gjøre, sier Svendsen til Adresseavisen.

- Vi tenkte den saken var såpass opplagt at vi ikke sendte rapport. Men det har vist seg at TV-bilder ikke ble brukt, og dermed ble kun dommerens rapport lagt til grunn. Nå har vi sendt inn rapport og anker dommen, men vi vet ikke hva det fører til, sier Hoftun.

I John Pelus tilfelle, hvor det ble ilagt tre kampers karantene i en 2. divisjonskamp, ble det sendt inn rapport innen fristen. Det hjalp ingenting.

(NTB)

RØDT OG SLETT: Yssouf Konés utvisning mot Vålerenga var av det meget strenge slaget. Rosenborg tok det som en selvfølge at ivorianeren bare ville få én kamps karantene - og droppet dermed å sende rapport. Det var dumt gjort. Foto: SCANPIX
RØDT OG SLETT: Yssouf Konés utvisning mot Vålerenga var av det meget strenge slaget. Rosenborg tok det som en selvfølge at ivorianeren bare ville få én kamps karantene - og droppet dermed å sende rapport. Det var dumt gjort. Foto: SCANPIX Vis mer
Hoftun innrømmer Koné-tabbe