Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hoftun klar mot Lyn

Lettelse i RBK-leiren.

RBK-kapteinen sto over torsdagens trening på grunn av forkjølelse, men trente sammen med resten av de tilgjengelige Rosenborg-spillerne fredag. Det samme gjorde Frode Johnsen og Jan Gunnar Solli.

Christer Basma og Ørjan Berg er begge uaktuelle mot Lyn.

Vidar Riseth testes lørdag formiddag. Først da blir det klart om midtstopperen kan være med å kjempe om Rosenborgs seriegull nummer 13 på rad.

Lettelse i Oslo også

Erik «Panzer» Hagen fikk seg en smell under torsdagens Vålerenga-trening, men er meldt spilleklar mot Stabæk lørdag.

Hagen trente kun innendørs fredag, men ifølge assistenttrener Geir Bakke er det ingen fare for Hagen med tanke på den viktige kampen mot Stabæk. Det samme er tilfelle med Daniel Fredheim Holm, som også har slitt med noen små problemer.

Vålerenga kjemper om seriegull og kvalitetene til Hagen i midtforsvaret kan bli gode å ha mot et desperat Stabæk i poengnød

Og her er status for hele Tippeligaen:

Lillestrøm - Brann

Lillestrøm: Robert Koren og Johan Petter Winsnes er ute med karantene for Arne Erlandsens lag. Ellers ingen nye skader.

Brann: Det er usikkert om nøkkelspiller Robbie Winters blir tilgjengelig for trener Mons Ivar Mjelde. Den skotske spissen sliter med lysken, og vil muligens prioritere cupfinalen mot Lyn neste helg.

Tilsvarende kamp i fjor: 0-0.

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger.

Molde - Bodø/Glimt

Molde: Bernt Hulsker er definitivt ute. Usikre kort for trener Reidar Vågnes er Matej Mavric, Rob Friend, Trond Strande og Erlend Ormbostad. Mavric har lyskeproblemer. Han skulle egentlig vært ute med karantene, men er tilbake etter at NFF reduserte straffen.

Bodø/Glimt: Olav Råstad er uaktuell for Glimt. Runar Berg er tilbake etter karantene. Håvard Halvorsen småskadet og usikker, mens Stian Theting er syk med feber.

Tilsvarende kamp i fjor: 0-2.

Dommer: Kjell Alseth, Stjørdals-Blink.

Odd Grenland - Ham-Kam

Odd Grenland: Bent Inge Johnsen soner karantene for gule kort. Alexander Aas fikk skulderen ut av ledd under torsdagens trening og er heller ikke aktuell for Arne Sandstø.

Ham-Kam: Den nigerianske spissen Oluwasegun Abiodun soner for sitt røde kort sist. Karantene har også Peter Sørensen (seks gule), mens backen Axel Smeets og spissen Geir Frigård er tilbake etter å ha ferdigsonet.

Tilsvarende kamp i fjor: Ikke i samme divisjon.

Dommer: Per Ivar Staberg, Harstad.

Rosenborg - Lyn Oslo

Rosenborg: Nøkkelspiller Ørjan Berg opereres mandag og kan ikke spille. Christer Basma er skadet og spiller ikke. Vidar Riseth testes først lørdag. Da blir det avgjort om han kan være med. Erik Hoftun trente igjen fredag og er friskmeldt. Også Frode Johnsen og Jan Gunnar Solli trente fredag etter at begge har fått seg smeller tidligere i uken.

Lyn: Henrik Dahl er langtidsskadet og uaktuell. Ellers stiller Lyn med fullt mannskap. -

Tilsvarende kamp i fjor: 2-0.

Dommer: Terje Hauge, Olsvik.

Tromsø - Sogndal

Tromsø: Roar Christensen og Thomas Hafstad soner begge for gule kort. Ellers kan assistenttrener Otto Ulseth melde om et skadefritt, bronsejagende mannskap. Sogndal: Rune Bolseth er tilbake etter karantene. Følgende spillere er fortsatt uaktuelle på grunn av skader: Håvard Flo, Børre Steenslid, Kjetil Holvik, Jukka Hakala, Øystein Hesjedal, Raoul Kouakou, Alexander Breidvik og Terje Skjeldestad.

Tilsvarende kamp i fjor: 1-1.

Dommer: Brage Sandmoen, Kjelsås.

Viking - Fredrikstad

Viking: Frode Olsen er uaktuell etter det røde kortet i Bergen sist helg. Frode Hansen soner for sitt femte gule kort. Keeperspørsmålet ikke avklart fredag ettermiddag. Valget står mellom Tore Snørteland og Iven Austbø. Fredrikstad: Brian West fikk en smell mot Tromsø sist og spiller ikke mot Viking på grunn av lyskeskaden. Roger Hellands krageben er fortsatt ikke leget og han spiller ikke. Langtidsskadede Steinar Sørlie og Tor Trondsen er ikke med denne gangen heller.

Tilsvarende kamp i fjor: Ikke i samme divisjon.

Dommer: Espen Berntsen, Vang.

Vålerenga - Stabæk

Vålerenga: Erik «Panzer» Hagen trente innendørs fredag, men er rapportert klar til lørdagens skjebnekamp på Ullevaal. Det samme er Daniel Fredheim Holm. Kjetil Rekdal kan velge og vrake i en skadefri tropp. Vålerenga har ikke ledet en eneste gang på de 25 første rundene, men kan like fullt bli seriemester med klaff mot Stabæk.

Stabæk: Stabæk-trener Pål Berg slår fast at kapteinen Martin Andresen spiller mot Vålerenga. Dermed er spekulasjonene rundt ham over. Berg mønstrer et helt skadefritt mannskap i den uhyre viktige kampen. Stabæk er avhengig av seier for å overleve i eliteserien.

Tilsvarende kamp i fjor: 2-2.

Dommer: Tom Henning Øvrebø, Nordstrand.

(®NTB)

SPILLEKLAR: Erik Hoftun spiller lørdag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media