BEKLAGER: Sportslig leder Erik Hoftun i Rosenborg beklager at han gikk med på å diskutere et kjøp av en underpriset Veigar Pall Gunnarsson med Stabæk. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
BEKLAGER: Sportslig leder Erik Hoftun i Rosenborg beklager at han gikk med på å diskutere et kjøp av en underpriset Veigar Pall Gunnarsson med Stabæk. Foto: Gorm Kallestad, ScanpixVis mer

Hoftun lei seg for at han diskuterte Gunnarsson-bud

- Det skulle ha ringt en bjelle.

Erik Hoftun sier han er lei seg for at Rosenborg la inn bud på en pakkeavtale for Stabæk-spillerne Veigar Páll Gunnarsson og Johan Andersson.

Rosenborg-ledelsen innrømmet onsdag at klubben bød på en avtale der prisen på Gunnarsson var satt til 1 million kroner, mens Andersson skulle koste 4,25 millioner kroner. TV 2 omtalte saken tirsdag.

Hoftun mener kjøpesummen partene ble enige om for de to spillerne, ikke stemmer med markedsverdien, skriver Adresseavisen.

- Jeg har lyst til å si at jeg er lei meg for at jeg gikk med på å diskutere en slik fordeling. Det skulle ha ringt en bjelle, og det gjorde det ikke. Det beklager jeg. Så håper jeg at den bjellen hadde ringt på et tidspunkt, sier Hoftun til Adresseavisen.

Gunnarsson endte med å gå til Vålerenga der en opsjonsavtale på unggutten Herman Stengel var en del av pakken. Franske Nancy hadde krav på halvparten av overgangssummen for Gunnarsson og føler seg lurt for penger.

Påtalenemnda i Norges Fotballforbund har innstilt på store bøter til Vålerenga og Stabæk og tap av rett til å ha tillitsverv innen fotballen på involverte ledere i klubbene. Rosenborg er ikke anmeldt i saken.

(NTB)