Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hoftun skadet

Erik Hoftun gikk over ende med skamslått legg på treninga i går. Erstatter Torjus Hansén føler seg ennå ikke komfortabel med Rosenborgs spillemåte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DUBLIN (Dagbladet): Mot Vålerenga på søndag ble Erik Hoftun sparket i tjukkleggen på venstre fot. Mandag trente han ikke med laget og ble regnet som usikker til kveldens kamp mot Bohemians. I går testet Hoftun leggen på treninga på kamparena Dalymont Park, og følte seg klar til kamp - helt til han kom skeivt inn i ei takling av Morten Knutsen og fikk sørlendingen over seg med full kraft - rett i tjukkleggen på høyre bein.

- Det gjorde veldig vondt, sier Hoftun. Han avsluttet straks treninga og la seg ned for behandling av lege Ketil Holen og fysioterapeut Sigbjørn Hammer.

Femti- femti

- Jeg vet ikke om jeg blir spilleklar. Det kommer helt an på hvor mye det stivner. Det blir mye tabletter og is utover natta, så får vi se, sier Hoftun.

Lege Holen er like usikker som Hoftun:

- Det var dumt at dette skulle skje nå, da. Men vi kom raskt til med behandling. Jeg anslår det til femti- femti om Erik blir spilleklar, sier han.

For Åge Hareide var Hoftuns nye skade gårsdagens eneste nedtur. Vidar Riseth og Frode Johnsen ble erklært friske. Men Hoftun er nok en viktigere mann for Hareide enn de andre i kveld. Med Bent Skammelsrud pensjonert og Roar Strand kraftig forkjølet og usikker, er Hoftun den fremste bæreren av rutinen og kontinuiteten som kan gi nye gode borteprestasjoner i kvalikkampene til Champions League.

Nonchalant Hansén

Særlig så lenge erstatter Torjus Hansén ikke virker hundre prosent klar for Rosenborgs startellever. På søndag debuterte han direkte svakt mot Vålerenga i sin første kamp fra start. Før pause ga han nonchalant fra seg to hundreprosentsjanser.

- Det ser jeg på som enkelttilfeller, sa Hareide på pressekonferansen i går.

Men på treninga en times tid seinere, pådro Hansén seg på nytt Hareides vrede da han laget et straffespark og et unødvendig frispark. Da brølte Hareide fra dypet.

- Det er trist når folk skader seg. Erik Hoftun er vanskelig å erstatte. Han er nærmest som et ikon å regne i denne klubben. Men jeg er spilleklar, jeg, sier Hansén til Dagbladet.

Han innrømmer likevel at han har mye mye igjen før han kan kalles en fullblods Rosenborg-spiller.

- Jeg har en del igjen å lære. Må bli bedre kjent med medspillerne mine, sier Hansén.

Hoftun tror erstatteren vil klare seg fint, men skjønner at han er usikker.

- Han kommer rett fra Tyskland der han spilte markeringsstopper i en trebacklinje. Før det spilte han venstreback i Lillestrøm. Han trenger litt tid, sier Hoftun.

Hansén vil på sikt helst slippe å spille midtstopper.

- Jeg ønsker helst å spille venstreback, sier han.

Fysisk kamp

Men i kveld spiller han ganske sikkert midtstopper - om ikke Hoftun karrer seg på beina. Det så ikke slik ut der Hoftun stavret rundt på banen i går...

Uansett skal ikke Bohemians være en trussel for trønderne. Laget har spilt svakt i år, og ligger bare på åttendeplass av ti lag i den irske ligaen - ti poeng bak ledende Shelbourne etter 13 serierunder. Åge Hareide forventer seg en fysisk kamp med mye duellspill mot et lag som stort sett beiner ballen opp mot to hardtarbeidende spisser så snart de får sjansen.

- De spiller med en voldsom arbeidsinnsats, og kan vinne om ikke vi er på pari.

- Men mye skal gå mye galt om vi ryker ut mot dette laget her over to kamper, sier han.

NEDE FOR TELLING: Erik Hoftun har nettopp hatt et ublidt møte med Morten Knutsen, og får hjelp av fysioterapeut Sigbjørn Hammer. I bakgrunnen mannen som antakelig må erstatte Hoftun - Torjus Hansén.