Hoftun stolt av «utrolig» lillebror

Øystein Hoftun og KIL/Hemne var sekunder fra straffer mot RBK i cupen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KIL/Hemne - Rosenborg 3-4 (etter ekstraomganger)

Kampfakta:

Kyrksæterøra (NTB): Fotball-NM menn torsdag, 2. runde:

KIL/Hemne - Rosenborg 3-4 e.o. (1-1)

Ca. 1700 tilskuere

Mål: 0-1 Didier Ya Konan (16), 1-1 Ole Johan Singsdal (19), 2-1 Asgeir Snekvik (47), 2-2 Ya Konan (54), 2-3 Alexander Tettey (95), 3-3 Snekvik (116), 3-4 Ya Konan (120).

Dommer: Pål Jakobsen, Steinkjer.

Gult kort: Asgeir Snekvik, Vegard Forren, KIL/Hemne.

Rosenborg (4-4-3): Lars Hirschfeld - Fredrik Stoor (Roar Strand fra 14.), Bjørn Tore Kvarme, Christer Basma (Alejandro Lago fra 66.), Mikael Dorsin - Per Ciljan Skjelbred, Vidar Riseth, Alexander Tettey - Øyvind Storflor (Abdoulrazak Traore fra 75.), Didier Ya Konan, Daniel Braaten.

KIL/Hemne Fotball:
Stiftet:
1988 etter sammenslåingen av fotballavdelingen i Kyrksæterøra idrettslag (KIL) og Hemne Ballklubb.

Hjemmebane: Ånesøyan kunstgress

Drakter: Grønne og hvite

Medlemmer: 500 aktive spillere fordelt på ca. 40 lag.


Historikk:

1988-1992: 3. divisjon (dagens 2. divisjon)

1993-2001: 3. divisjon

2002-2003: 4. divisjon

2004-2005: 3. divisjon

2006: 2. divisjon

2007: 3. divison

Cupens andre runde:

Vard - Start 0-5 (Oddenes sm, 9, Nielsen 36, Wright 46, Ygor 70, Bruno 72.

FK Tønsberg - Sandefjord 2 - 0 (Næss Lund, str. 26, Andreassen, 87)

(Dagbladet.no): I en fantastisk cupkamp av klassisk merke, måtte det en superscoring i det siste minutt av andre ekstraomgang til for å sende tippeligamestrene fra i fjor videre mot tredjedivisjonstrønderne fra KIL/Hemne.

Og da var det fortsatt tid til at hjemmelaget rakk å treffe tverrliggeren.

Frisparkmål

Det var til slutt Didier Ya Konan som knuste håpet til et KIL/Hemne-lag som viste både gode ferdigheter og en enorm vilje og spilleglede.

Bare sekunder før dommeren skulle blåse, sendte angriperen fra elfenbenskysten et frispark vakkert opp i krysset bak keeper Øystein Hoftun.

Det er lillebroren til en legende både i norsk fotball og i dagens motstanderlag - Erik Hoftun. Han satt hjemme og så kampen på tv, og fulgte ivrig med på hvordan lillebroren hamlet opp med Daniel Braaten og co.

Fantastisk

LEGENDE: Erik Hoftun var klippen i Rosenborgforsvaret i en årrekke, men i kveld håpet han på tap for gamleklubben. Lillebror Øystein sto nemlig i mål for tredjedivisjonslaget KIL/Hemne. Likevel var det tippeligalaget som til slutt halte i land seieren. Foto: SCANPIX
LEGENDE: Erik Hoftun var klippen i Rosenborgforsvaret i en årrekke, men i kveld håpet han på tap for gamleklubben. Lillebror Øystein sto nemlig i mål for tredjedivisjonslaget KIL/Hemne. Likevel var det tippeligalaget som til slutt halte i land seieren. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg er utrolig stolt av både broren min og KIL/Hemne. Det er en fantastisk prestasjon å spille som de gjorde i dag, sier Hoftun til Dagbladet.no

Den tidligere stopperkjempen innrømmer at lojaliteten var delt før kampen, men falt til slutt ned på at blod måtte være tykkere enn vann.

- Det var vanskelig. Jeg har hjerte for begge klubbene, men med brodern i mål, og KIL/Hemne som underdogs, måtte jeg nesten gå for dem, sier Hoftun. Som snes det var trivelig å se broren på tv.

- Det har vel oftere vært andre veien, så dette er kjekt.

Rosenborg var han mindre imponert over.

- Det er ikke bra, rett og slett. Det er tredjedivisjon mot Tippeligaen, og da skal det være større forskjell. Men det er vel dette som er sjarmen med fotballen.

Heller ikke RBK-trener Knut Tørum var spesielt fornøyd med det gutta viste fram i dag.

- Det var langt under på pari på det gutta presterte i dag. Men samtidig; vi gikk videre i cupen og klarte å lage folkefest i Kyrksæterøra, sier Rosenborg-sjefen til TV 2.

Hoftun stolt av «utrolig» lillebror

Plankekjøring

Det så ut som plankekjøring for Rosenborg tok ledelsen mot KIL/Hemne etter 16 minutter. Men tredjedivisjonslaget ga seg ikke. Amatørene fikk til tider lov til å se ut som et Tippeligalag, og Rosenborg så ikke ut til å skjønne alvoret.

KIL/Hemne kjempet seg inn i kampen og gikk til pause med 1-1. Og bare ett minutt etter hvilen fikk Rosenborg et skikkelig sjokk.

Asgeir Snekvik møtte et vakkert innlegg fra Martin Solem og kunne enkelt sette ballen under Lars Hirschfeld til 2-1 og en høyst uventet ledelse.

Forsvaret ble rett og slett rundlurt av tredjedivisjonsangriperne, som øynet håp om å repetere bomben fra første runde, da KIL/Hemne slo ut Molde.

- Det er artig at vi klarer å følge de så lenge. Vi var ganske nære, sier KIL/Hemne-trener Nils Halvor Snekvik til TV 2 Sporten.

- Men det har vært en fin cup for oss. Vi slo ut Molde, og nesten Rosenborg. Likevel hadde det vært gøy med en straffesparkkonkurranse. Der kunne alt skjedd, sier Snekvik.

Presset

Hoftun stolt av «utrolig» lillebror

Heldigvis hadde Rosenborg spillere som har spilt en og annen vanskelig cupkamp tidligere. Seks minutter etter at KIL/Hemne tok ledelsen, klarte Roar Strand å presse inn en utlikning.

Utover i andre omgang presser Rosenborg, uten å skape de store sjansene foran målet til keeper Øystein Hoftun. Didier Ya Konan var nærmest etter 74 minutter, da headingen hans ble stoppet av et forsvarerhode på streken.

Mot slutten er det faktisk hjemmelaget som har presset på, og trodde et øyeblikk de hadde avgjort kampen på en kontring. Desverre for tredjedivisjonslaget ble «målet» annulert.

Likevel klarte de å holde unna, og dermed ble det ekstraomganger. Men bare fem minutter ut i første ekstraomgang var Alexander Tettey på plass og kjempet inn nok et innleggsmål.

Ny utlikning
Hjemmelaget klarte ikke å legge noe slags press på Rosenborg utover i andre ekstraomgang, uten at gjestene på sin side skapte de store farlighetene.

Men så, etter 116 minutter, dukket Asgeir Snekvik opp på et sjeldent angrep, og alene med keeper satt han iskaldt inn et sensasjonelt utlikningsmål. Hans andre for dagen.

Desverre for Snekvik og resten av laget varte gleden bare i to minutter. Da satt Konan punktum for en høydramatisk cupkamp.

1-1 til pause

Rosenborg hadde måttet nøye seg med 1-1 og uavgjort til pause, selv om tippeligalaget skapte flere farlige sjanser.

For bare tre minutter etter at Didier Ya Konan hadde sendt favorittene i føringen i det 16. minutt med et vakkert skudd fra rett utenfor boksen, dukket Ole Johan Singsdal opp og viste stjernene at KIL/Hemne. Etter et frispark kom han fri i feltet og bresidet iskaldt inn utlikningen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer