Hoftun tjente mest

Rosenborg-midtstopperen Erik Hoftun smilte bredt på treninga i går. Han tjente 2,7 millioner kroner i fjor - og det er ny klubbrekord. Ifølge skattelista er det nå minst ni millionærer på Lerkendal.

Vi skriver «minst ni» fordi det er noen av RBK-erne vi ennå ikke kjenner skattetallene til.

Trener Trond Sollied og midtbanespiller Runar Berg skatter for eksempel til Bodø, der listene ikke legges ut før fredag.

Men direktør Rune Bratseth troner uansett på toppen av RBKs formuestopp, med sine 4,9 millioner kroner. På andreplass finner vi Bent Skammelsrud med en formue på 2,2 millioner kroner.
Skammelsrud hadde også over en million i inntekt i fjor, i likhet med Bjørn Otto Bragstad, Nils Arne Eggen, Erik Hoftun, Mini Jakobsen, Jørn Jamtfall, Sigurd Rushfeldt og Roar Strand.

- Voldsomt

Skattelista viser med tydelighet at Rosenborgs trygge klippe i midtforsvaret, Erik Hoftun, også har en meget trygg økonomi.

- Det var voldsomt da, sier Hoftun når han får høre at han hadde hele 2,7 millioner kroner i inntekt i 1997.
Han forklarer den store summen med at han tok ut betalingen for to Champions League-sesonger i fjor. Dessuten skrev han ny kontrakt med Rosenborg i begynnelsen av fjoråret, og fikk utbetalt et større beløp som et såkalt «sign on fee».

- Jeg har bygd meg nytt hus nå, så det blir ikke noe problem å få brukt pengene. De går nok fort unna, sier Hoftun til Dagbladet.

Mye skatt

Han står med null i formue og betalte 1,3 millioner kroner i skatt i fjor, så han mener å ha bidratt godt til fellesskapet.
- Jeg føler meg overhodet ikke som millionær. Det er først når en har penger i banken det, sier Hoftun.

- Vi lever nøkternt, vi, så jeg merker ikke noen stor forandring fra da jeg ikke tjente så mye, legger han til.

Utenom Hoftun, er det bare Sigurd Rushfeldt som tjente over to millioner kroner av RBK-spillerne i fjor. Han skatter fortsatt til Vadsø, der skattelista viser en inntekt på 2,2 millioner kroner.

Roar Strand skatter til Melhus kommune, der han ligger på femteplass på kommunens inntektstopp.

Nils Arne Eggen, som snart er tilbake som RBK-trener, har innehar åttendeplassen på inntektstoppen i Orkdal kommune.

MILLIONÆRGLIS: Erik Hoftun har trygg økonomi, men påstår at han ikke føler seg som en millionær.