Hoftun vil ha Viking-revansj

Rosenborg har ikke scoret en eneste gang på Viking i år. Det vil laget rette på i cupkampen i morgen.

- Vi spilte en veldig god kamp mot Viking sist, men likevel ble det tap. De er et veldig bra lag som også vet akkurat hvordan de skal spille mot oss, sier Rosenborg-kaptein Erik Hoftun om 2-0-tapet på Lerkendal for to uker siden. Det var samme resultat som i vårkampen på Stavanger stadion.

Etter den siste kampen uttalte Hoftun at det ville bli umulig å ta igjen Lyn, som hadde ti poengs forsprang i eliteserien.

Men siden har alt snudd. Rosenborg har tatt tre seirer på rad, og er plutselig helt oppi ryggen på Lyn. Og i morgen venter Viking igjen.

- Nå har vi større selvtillit. Det er ofte så enkelt i fotball. I de to første seirene, mot Lyn og Brann, var vi heldige og hadde marginene på vår side. Og så kom storspillet mot Lillestrøm sist. Da kunne vi endelig senke skuldrene og spille uten det presset vi har hatt hengende over oss i hele år, forteller Erik Hoftun til NTB.

Og nå ser han fram til å vise Viking Rosenborgs nyvunne festfotball.

- Men Viking er favoritt på hjemmebane. Det må de være, sier Hoftun som gjerne vil ha cupsuksess igjen.

- De to siste sesongene er vi blitt slått ut i 3. runde. Nå er vi i hvert fall forbi det hinderet. Og da kan det gå helt til finale, som i 1998 og 1999. Det er en flott tradisjon med Rosenborg i cupfinalen og Oslo full av trøndere i oktober, mener Hoftun.

Men den kan fort bli full av rogalendinger, hvis Viking kan fortsette med den behandlingen laget har gitt Rosenborg tidligere denne sesongen i morgen.

Cupkampene i morgen: Bodø/Glimt - Tromsø, Bryne - Lyn, Odd Grenland - Start, Skeid - Stabæk, Strømsgodset - Hødd, Viking - Rosenborg.

(NTB)

Torsdag: Brann - Aalesund, Moss - Vålerenga.

<B>RBK-TAP:</B> Viking-gutta slo Harald Brattbakk og trønderne 2-0 på Lerkendal tidligere i sesongen.