Hoftuns svar til Semb

TRONDHEIM (Dagbladet): Erik Hoftun var ikke bare god, han var overalt. Og det luktet Semb-beskjeder og revansje lange veier i alt han foretok seg. Men det var inntrykket - her kommer sannheten: - Jeg fortjente å bli vraket fra landslaget, sier RBK-kapteinen.

Og her kommer en sannhet til:

Alle som har ment at Erik Hoftun er på vei nedover som fotballspiller, tar helt feil. En mann som er på vei ned, kan nemlig ikke levere det RBK-kapteinen presterte på Lerkendal i går kveld. Og at det kom dagen etter at han ble vraket av Nils Johan Semb, er ikke tilfeldig.

Mot Brøndby ville Erik Hoftun vise at han fortsatt kan.

- Det er bare én ting å si om Erik Hoftun - han var stor, sier Nils Arne Eggen.

- Spør du meg, var han enorm - det er klart han hadde noe å bevise, sier Rune Bratseth.

Og når Christer Basma, som også storspilte fra sin midtstopperposisjon etter pause, skal sette ord på kollegaen, holder det med ett ord:

- Glimrende!

Var forberedt

Og alle sammen snakker sant. Helt sant. Erik Hoftun var gode, gamle Erik Hoftun i går kveld. Og han skjønte det sjøl og var forberedt på det som måtte komme. Han spilte jo for å vise Nils Johan Semb at han fortsatt kan.

- Nei, og det må du tro meg på, sier Erik Hoftun. - Tanken på revansje har ikke slått meg i det hele tatt. For skuffelsen var ikke så stor da jeg hørte landslagstroppen på tirsdag - jeg var faktisk forberedt på at jeg ikke ville komme med. Etter så mye pepper som vi i Rosenborg har fått denne sesongen, lå det faktisk i kortene.

- Men litt bittert var det vel?

- På ingen måte. At jeg ikke har fått det til som ønsket i serien, har ikke talt til min fordel. Og problemet har ikke vært at jeg har spilt så dårlig, problemet har vært at jeg ikke har vært god nok i hele kamper. Jeg som alle andre har vært for ujevn innenfor 90 minutter.

Ønsket litt mer

Men i går var Erik Hoftun bare glad. Veldig glad. Først og fremst over seieren, dernest over nullen som ble holdt, og til slutt over at den personlige formen nå er på vei dit den pleier å være på høsten.

Men samtidig hadde han ønsket enda litt mer.

Som for eksempel 2- 0.

- Vi hadde sjanser til å vinne med både to og tre, sier han. - Det var egentlig det eneste som manglet i denne kampen. Men 1- 0 er bra, det også, og scorer vi ett i København, må Brøndby score tre.

- Derfor var det helt avgjørende at vi ikke slapp inn mål.

Før pause sleit Rosenborg med den oppmerksomheten Erik Hoftun fikk i oppspillfasen, og ikke minst Brøndbys tilnærmede mannsmarkering på midten. I pausen var Åge Hareide innom garderoben med et par gode råd.

- Han sa at vi stopperne måtte bruke det rommet vi hadde foran oss, sier Erik Hoftun.

Da Azar Karadas ble skadet og Christer Basma gikk inn som midtstopper, ble planen satt ut i livet.

- Azar er en meget god fotballspiller, men han er fortsatt ung og urutinert, sier Erik Hoftun. - Det er lettere for Christer, som har spilt på dette nivået før. Og han var flink til å bruke det vi kaller korridoren. Plutselig var trøkket framover mye større.

Aldri løpt så mye

Samtidig ga Basmas mange gode pasninger fra hans posisjon høyt i banen Erik Hoftun muligheten til å gå fram og vinne det som kom tilbake. Hvilket han gjorde - hele tida. Og da Harald Martin Brattbakk slo inn seiersmålet, var Erik Hoftun nest siste RBK-er på ballen.

- Jeg kan ikke huske at jeg har løpt så mye i en fotballkamp, sier RBK-kapteinen. - 10 minutter før slutt fikk jeg krampe. Og det skjer vel ikke for ofte med en midtstopper. Jeg kan i hvert fall ikke huske sist jeg hadde det.

Onsdag til uka spiller Norge mot Nederland uten Erik Hoftun. 7. september EM-åpner vi mot Danmark - med RBK-kapteinen.

- Nei, nei - ikke si det. Jeg må nok spille et par gode kamper til før jeg blir tatt ut igjen.

- Men søknaden var sterk?

- Ja da, jeg er fornøyd med det som skjedde. Og sjøl om jeg er ute nå, er ønsket om å spille for Norge like sterkt. Klart jeg vil tilbake så fort som mulig, sier Erik Hoftun.

STOPPET ALT: Det skal mer til enn det Peter Madsen hadde å by på i går for å passere Erik Hoftun.