Høgli drar hjem: - Har en blødning i leggen

Mister Malta-kampen.

LILLESTRØM (Dagbladet): Etter en rolig trening på Åråsen i går kveld, møtte landslagssjef Per-Mathias Høgmo pressen tre dager før møtet med Malta.

Mats Møller Dæhli og Martin Ødegaard deltok ikke på dagens pressetreff. Begge snakket med samtlige medier i går, og er derfor innviliget fri i dag.

Høgli reist hjem Vikings Andre Danielsen er kalt inn i troppen. Samtidig ble det klart at Tom Høgli ikke blir klar til fredagens kamp.

- Tom Høgli blir ikke med til Malta grunnet en blødning i leggen. Han drar hjem til familien i Tromsø og skal etter planen komme tilbake lørdag, sier Høgmo på dagens pressekonferanse.

Landslagssjefen likte det han så på gårsdagens trening. Spesielt fra Møller Dæhli.

- De fleste spillere er i et spennde utviklingsløp. Fascinerende å se en Mats Møller Dæhli i går. Jobbet hardt med avslutninger i Cardiff. Ser en Møller Dæhli som kommer rundt straffemerket og setter ballen i mål.

- Ingen grunn til at han ikke kan bli en god målscorer, sier Høgmo om Cardiff-spilleren.

Nordtveit på midtbanen Håvard Nordtveit spiller bare sentral midtbane på klubblaget. På landslaget er han tiltenkt en rolle i midtforsvaret.

- Veldig bra om han gjorde spilte midtstopper også. Jeg har et håp om at han skal gjøre det. Fortsatt bare spilt midtbane. Det betyr at vi må optimalisere han i midtstopperrollen, fortsetter Høgmo.

På topp ser det ut som Joshua King vil få en plass i startoppstillingen. Høgmo er ikke bekymret for King som har slitt med å få spilletid i Blackburn.

- Det er gøy å se at Blackburn har begynt å se kompetansen hans. Han spilte fra start sist, forhåpentligvis er han på vei til å få en viktig status der.

- Jeg har sett en klar modenhet hos King. Han har en fantastisk fin utvikling, fortsetter landslagssjefen om Blackburn-spissen.

 SPILLER IKKE:  Tom Høgli er ikke klar til Malta-kampen. Forsvarsspilleren er skadet. 
Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
SPILLER IKKE: Tom Høgli er ikke klar til Malta-kampen. Forsvarsspilleren er skadet. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet Vis mer