Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høgli er ikke som andre landslagsspillere. Nå har han tatt utdannelse

- Jeg har prioritert hardt.

KLAR FOR KAMP:  Tom Høgli (i midten) og landslaget trente på Stade de France i går kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KLAR FOR KAMP: Tom Høgli (i midten) og landslaget trente på Stade de France i går kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PARIS (Dagbladet): Smykker, fete biler - og et haleheng av damer på slep: Dette er gjerne bildet som tegnes av en fotballproff, når han ikke spiller fotball.

Men noen har også andre interesser, som den norske landslagsbacken Tom Høgli (30). I tillegg til et liv som fotballspiller i utlandet, er han nå ferdig med utdannelsen som lærer.

- Jeg har prioritert hardt, og vært bestemt. Du må også være motivert hvis du skal klare det. Og det har jeg vært, forteller Høgli til Dagbladet.

Fullpakket Sammen med resten av landslaget forbereder han seg til privatkampen mot Frankrike i kveld. Litt før klokka 21.00 rusler de norske gutta ut på et fullpakket Stade de France i Paris. Det vil si 80.000 tilskuere, flere millioner TV-seere - og møte med verdensstjerner.

Synes du ikke dette er stas som fotballspiller, kan du legge opp.

- Jeg har aldri spilt for så mange mennesker. Det blir tøft og kult, sier Høgli.

Siden 2011 I slutten av juni er han klar for F.C.København. Høgli har vært i Club Brugge siden 2011. Men i tillegg til fotballen har han altså klart å fullføre lærerutdannelsen.

- Jeg er allmennlærer. Jeg har spesiell interesse for matematikk og samfunnsfag. Vi får se på hvilket nivå jeg etter hvert jobber, sier han.

Høgli har kontrakt med F.C. København i to år. Han gleder seg til å jobbe med Ståle Solbakken, som han har hørt «mye positivt» om.

Gull Han håper dessuten at drømmen om å ta gull i serien kan gå i oppfyllelse.

- Jeg har tatt medaljer med Tromsø og Bodø/Glimt. Men jeg har aldri vunnet gull.

F.C. København klarte å kapre den viktige andreplassen i Superligaen. Det betyr at laget får sjansen til å kvalifisere seg til Champions League neste sesong.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!