Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høgli kan rekke playoff-kampene

- Sjansen er stor for at jeg er 100 prosent.

KAN BLI KLAR: Tom Høgli håper å kvitte seg med ryggskaden i løpet av de neste ukene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KAN BLI KLAR: Tom Høgli håper å kvitte seg med ryggskaden i løpet av de neste ukene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 27. september pådro Tom Høgli seg et brudd i en ryggvirvel i kamp for FC København. Landslagsspilleren måtte derfor stå over Norges kamper mot Malta og Italia.

Nå opplyser 31-åringen til Dagbladet at han derimot er optimistisk med tanke på å bli skadefri til de uhyre viktige playoff-kampene om en snau måned.

- Hvis alt går etter planen er sjansen stor for at jeg i alle fall er 100 prosent. Ut fra forutsetningene er jeg veldig positiv til å kunne være et reelt alternativ, sier Høgli, før han legger til:

- Jeg er fortsatt veldig tvilsom, men jeg skal gjøre et godt forsøk.

Ikke svettet på to uker FCK-trener Ståle Solbakken var mildt sagt irritert etter taklingen fra Brøndby-spiller Ronnie Schwartz som sendte Høgli til sykehus med brudd i ryggen sist måned.

Det er nå to uker siden, to uker hvor Høgli har måttet holde seg helt i ro.

- Det har vært veldig stillstand. Jeg har ikke svettet mye. Etter hvert skal jeg løpe litt i basseng og prøve spinning på sykkel. Jeg håper å komme meg ut i løpet av en uke eller to, så får vi se om det holder til midten av november. Det er veldig «tight». Det skal holde hardt, men jeg gjør i alle fall et forsøk, forteller backen.

- Brudd som må gro Målet er å være 100 prosent restituert til samlinga om en snau måned, men Høgli vet at alt ikke er opp til ham.

- Det er et brudd som må gro, så det er nesten ikke mulig å ta noen snarveier. Vi har ei tidslinje som gjør at jeg skal være 100 prosent til den landslagsuka. Det er det som er målet.

- Jeg kommer ikke til å ha noen kamper i beina, men jeg vil i alle fall være i full trening. Det kan også hende jeg får en rask progresjon i løpet av en uke eller to, det vet man ikke. Det går i alle fall etter planen, foreløpig, sier Høgli, som ikke har pratet med landslagssjef Per-Mathias Høgmo siden han var på Oslo-besøk sist uke.

- Jeg var en tur innom i forbindelse med Malta-kampen. Jeg var litt med rundt laget da. Men jeg har god dialog med det medisinske apparatet, forsikrer den bunnsolide 31-åringen.

Skryter av Aleesami I Høglis skadefravær gjorde Haitam Aleesami som kjent en stor tabbe i vikariatet på venstre back. På stillingen 1-0 til Norge forærte 24-åringen Italia scoringen som sendte Norge ut i playoff - i stedet for rett til EM.

Høgli, som så kampen på tv, synes synd på erstatteren sin.

- Han gjør jo en god kamp. Det er sånn som skjer. Det er feil overalt på banen. Det hører med i fotballen, så det skal han ikke tenke noe på. Han kommer tilbake, det er det ingen tvil om. Jeg syns han gjorde en veldig god kamp, skryter Norges visekaptein.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!