Høgli mener gutta bør gjøre som fotballjentene

Mener Norge savner det meste.

SOLID: Brugge-back Tom Høgli, her mot Islands Aron Gunnarsson, har selv vært solid for Norge, men mener laget har mye å rette på. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
SOLID: Brugge-back Tom Høgli, her mot Islands Aron Gunnarsson, har selv vært solid for Norge, men mener laget har mye å rette på. Foto: Erlend Aas / NTB ScanpixVis mer

Tom Høgli var en av få som presterte godt i begge Per-Mathias Høgmos matcher i VM-kvalinnspurten. Likevel er han glad for at kvaliken er over.

- Det er godt at det er over. Dette er for dårlig av oss. Vi har ikke vært gode nok. Vi kom under i hver kamp og har skapt altfor lite, er dommen fra Brugge-backen.

- Hva er forklaringen?

- Jeg er litt usikker på hvorfor det ble sånn. Vi har byttet mye på kort tid og har ikke den soliditeten som vi hadde for et par-tre år siden. Den har vi mistet. Det må vi ha på plass. Skal vi komme noen vei, må det defensive være på plass, sier Belgia-proffen ærlig.

Gjøre som jentene Under 7000 tilskuere orket å ta turen til Ullevaal stadion tirsdag. 1-1 mot Island ble fasit i en kamp der Norge før avspark var ute av kampen om annenplass og omspill. Høgli forstår at supporterne holdt seg hjemme denne kjølige oktoberkvelden.

- Jeg synes ikke det er greit, men jeg forstår dem. Vi har ikke levert godt nok, billettene var forholdsvis dyre, det var en uviktig kamp og mye styr om utenomsportslige ting. Vi må bare takke dem som kom. Og så må vi få opp de gode resultatene og gjøre som fotballjentene, som har gjort det godt i mesterskap. Vi må prøve å få slike resultater vi også, sier den tidligere Tromsø-backen.

Kan ikke ha det slik Han likte dårlig behandlingen Egil Olsen fikk. Drillo ble vippet ut etter sterkt press like før de to siste kvalifiseringskampene mot Slovenia og Island. De siste dagene har Norges Fotballforbund (NFF) fått mye kritikk for måten 1990-tallets store suksesstrener fikk sparken på.

- Det har ikke vært noe artig. Det er trist at det ble sånn. Jeg håper de finner en løsning på dette. Vi kan ikke ha den slik i norsk idrett at folk skal gå rundt og være triste etter dårlige prosesser. Vi må lære av den og rydde opp fortest mulig, sier Høgli.

Han er en som bryr seg om sine medmennesker. Nylig gikk forsvarsspilleren kraftig ut mot mobbing.

Fair play? På den siden burde norsk fotball være et forbilde med fair play. I stedet har Drillos avgang i norsk fotball ødelagt for muligheten til å hylle herr Olsen.

Mannen som tok Norge til to VM-sluttspill på 1990-tallet.

Nå fortsetter VM-kvalfiaskoen for Norge. Ikke siden Drillos arvtaker Nils Johan Semb i 2000 tok Norge til EM, har A-landslaget menn tatt seg videre til sluttspill.

(NTB)