IKKE OPPTATT AV FIFA:  Cristiano Ronaldo. Foto: NTB Scanpix
IKKE OPPTATT AV FIFA: Cristiano Ronaldo. Foto: NTB ScanpixVis mer

Høgli refser Ronaldo: - Han burde sagt noen ord. I stedet ble han sur og gikk

Etterlyser ansvar.

Norge - Kroatia, på Max klokka 18.00 søndag

SANDVIKA (Dagbladet): Visekaptein Tom Høgli (31) er den mest samfunnsengasjerte spilleren på fotballandslaget. Han har blant annet tatt opp mobbing, og i dag refser han FIFA og IOC i et innlegg på NRKs nettsider.

- Når ble idretten et fristed for arroganse, korrupsjon, usolidariske ledere og snuskete prosesser? spør han om Det internasjonale fotballforbundet og Den internasjonale olympiske komité.

I innlegget refser backen også Cristiano Ronaldo, som han mener burde stått opp mot FIFA og snakket til støtte for arbeiderne i Qatar. Flere medier har avslørt uholdbare arbeidsforhold - regulære slavekontrakter - i forbindelse med byggingen av stadioner til VM i 2022.

Rister på hodet - Vi spillere har et ansvar for å bidra, skriver Høgli og trekker fram et TV-intervju med Ronaldo tidligere i sommer. På spørsmål om han bryr seg om skandalene i FIFA, svarer han at dette ikke er noe tema i garderoben. Når programlederen ikke vil gi seg, ender det med at Real Madrid-stjerna rister på hodet og avbryter intervjuet.

Du kan se en ekstern link til intervjuet her.

- Nettopp hans stemme kunne, etter min oppfatning, vært utrolig viktig med tanke på å påvikre FIFA til å gjøre noe, skriver Høgli.

Utdyper kritikken På landslagets pressetreff i Sandvika i dag - før morgendagens klinsj mot Kroatia i EM-kvaliken - fikk Dagbladet Høgli til å utdype kritikken.

- Jeg mener at vi spillere må ta et større ansvar for det som skjer.

- Du refser Ronaldo?

- Jeg mener at de store stjernene ikke har noe større ansvar enn oss andre. Men de har større mulighet til å påvirke. Han (Ronaldo) burde sagt noen få ord, det ville betydd sinnssykt mye. Det ville truffet FIFA mye sterkere enn når jeg skriver.

Høgli fortsetter:

- Jeg er en ukjent spiller fra Norge. Han er verdens beste spiller, eller kanskje nummer to. Om han bare hadde orket, tror jeg det hadde betydd sinnssykt mye. I stedet ble han sur og gikk.

Moter og damer - Medier har klart å avdekke de avskyelige forholdene arbeiderne lever under. Mulighetene til å gjøre noe er til stede, skriver Høgli  i innlegget.

I det aktuelle TV-intervjuet får Ronaldo spørsmål om hva han er opptatt av når han ikke bryr seg om FIFA.

- Musikk, damer, moter, smykker og hårklipp, svarer han.

KRITISK:  Tom Høgli. Foto: Sjur Stølen
KRITISK: Tom Høgli. Foto: Sjur Stølen Vis mer