Høgli skaffet straffesparket som sikret FCK-seier

Slo Randers.

 SIKRET STRAFFESPARK:  FCK vant 1-0  mot Randers i kveld. Foto: NTB Scanpix
SIKRET STRAFFESPARK: FCK vant 1-0 mot Randers i kveld. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tom Høgli skaffet straffesparket som ga FC København 1-0-seier i søndagens superligakamp mot Randers.

Drøye halvtimen var spilt av første omgang da det norske landslagsbacken gikk i bakken i straffefeltet. Dommer Anders Poulsen pekte på straffemerket, men TV-bildene viste at hjemmelaget kanskje var en smule heldig.

Høgli var derimot klar i sin tale etter kampen. Han mente det var korrekt å gi straffe.

- Jeg har ikke sett TV-bildene, men han tok meg i trøya og jeg kom ut av balanse. Alt i alt var det en fin kamp, sa Høgli ifølge bold.dk.

Svenske Alexander Kacaniklic var uansett sikkerheten selv fra krittmerket og ga FCK-trener Ståle Solbakken en etterlengtet grunn til å juble. Fram til da hadde gjestene tettet igjen meget godt bakover og nektet hovedstadslaget store sjanser.

Poulsen tilbake i Parken Rett før pause kunne Nicolai Jørgensen økt til 2-0 for FCK, men avslutningen alene med Randers-keeper Karl Johan Johnsson var svak.

Annen omgang i Parken ble ingen stor forestilling, men FC København trygget seieren. To minutter før full tid ble det for øvrig ekstra jubel blant hjemmefansen da veteranen Christian Poulsen gjorde comeback i Parken etter 12 års fravær.

- Det er klart jeg blir rørt. Jeg føler meg virkelig verdsatt. Debuten kom litt overraskende på meg, og det ble litt hektisk. Vi skulle jo prøve å holde på ledelsen, sa Poulsen.

Med tre poeng søndag er mannskapet til Ståle Solbakken à poeng med tredjeplasserte Randers på superligatabellen. Opp til serieleder Midtjylland skiller det ni poeng.

Tom Høgli spilte hele søndagens kamp for FC København.

Rashani scoret Det ble for øvrig mer norsk jubel i den danske superligaen søndag. Norske Elbasan Rashani, som ble hentet til Brøndby fra Odd tidligere denne sesongen, åpnet sin målkonto for forstadslaget i 5-0-seieren over Vestsjælland.

Rashani startet kampen på innbytterbenken, men slapp til de siste ti minuttene på Brøndby stadion. 21-åringen hadde ikke vært på banen mange sekundene før han noterte en målgivende pasning på lagkamerat Riza Durmisis 4-0-scoring.

To minutter før full tid ble Rashani spilt fram av den svenske veteranen Johan Elmander og kunne selv avslutte scoringsballet med sitt første ligamål for København-klubben.

Puster FCK i nakken Med søndagens storseier står Brøndby med 17 poeng på de første 11 kampene i årets sesong. Det er ett færre enn byrival FCK. Opp til serieleder Midtjylland skiller det dermed ti poeng når en tredel av årets sesong er unnagjort.

Anders Østli spilte 19 minutter som innbytter for Vestsjælland i søndagens ligakamp mot Brøndby.

(NTB)