Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høgli tviler på Tromsø-retur i 2015

Og trener blir han ikke. Klubbsjef, derimot.

TENKEREN: 
Tom Høgli er ønsket av Tromsø, og han vil dit selv også. Men ikke allerede kommende sesong. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
TENKEREN: Tom Høgli er ønsket av Tromsø, og han vil dit selv også. Men ikke allerede kommende sesong. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

SANDVIKA (Dagbladet): I forbindelse med Tromsøs opprykk i slutten av oktober, meldte VG at Tom Høgli - sammen med Morten Gamst Pedersen - var interessante navn for TIL, med tanke på å forsterke før tippeligasesongen 2015. Tromsøs sportssjef Svein-Morten Johansen bekreftet seinere at de ønsket å få Høgli hjem.

Landslagsbacken har imidlertid kontrakt med FC København til sommeren 2016.

- Til slutt blir det nok Tromsø på meg. Jeg ønsker å avslutte karrieren der, sier Høgli.

- Får vi se deg der allerede i 2015?

- Nei, det tror jeg ikke.

Bekymret Høgli Landslagets backveteran kan virke som en A4-type, men i fotballverdenen er det ikke mye A4 å involvere seg i politikk og skrive aviskronikker om spillerutvikling. Men temaet engasjerer nordlendingen, som tirsdag kveld stilte til debatt om norsk talentarbeid i Oslo.

- Jeg er bekymret for den dreiningen debatten har tatt den siste tida. Dette med at man ikke anerkjenner foreldre som trenere, og at man skal begynne å spisse tidlig. Det er en utvikling som bekymrer meg. Vi må gjerne utvikle bedre spillere, men det må ikke gå på bekostning av det vi allerede er flinke på i Norge - at vi har enormt mange registrerte spillere, sier Høgli til Dagbladet.

- Og dette er viktig for meg.

Administrativ jobb? Engasjementet FC Københavns back viser gjør at det er lave odds for at han blir tildelt en eller annen rolle i norsk fotball også etter endt karriere. Men noen tippeligatrener blir han neppe:

- Det tviler jeg vel litt på. Jeg er ingen trenertype. Jeg kunne sikkert tenke meg å jobbe i en klubb, men da i den administrative delen. For noen trener er jeg ikke.

Han fortsetter:

- Kanskje er det lærer jeg blir. Jeg er lærerutdannet, så man vet aldri. Men det er jo artig at du spør, for jeg kunne absolutt tenkt meg å involvert meg i en rolle i fotballen seinere i livet.

Barnefotballtrener I en kronikk publisert på Aftenposten forleden, skriver Høgli at han er sikker på at han kommer til å bli trener for barna sine. Norges Fotballforbund har lenge ønsket bedre trenere i barnefotballen, og Høgli er åpen for å påvirke norsk fotball på den måten:

- Absolutt. Jeg liker å utvikle individer, sier Høgli.

• Norge møter Estland til privatlandskamp onsdag kveld, og Aserbajdsjan i EM-kvalifisering på søndag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media