Høgmo: - Akkurat slik vi ønsket å framstå

Uenig med ekspertene.

GRAVER SEG IKKE NED: Per-Mathias Høgmo valgte å se generalprøven før kvalifiseringsstarten som en meget positiv gjennomkjøring - og han fikk de svarene han ønsket. Foto: Sjur Stølen
GRAVER SEG IKKE NED: Per-Mathias Høgmo valgte å se generalprøven før kvalifiseringsstarten som en meget positiv gjennomkjøring - og han fikk de svarene han ønsket. Foto: Sjur StølenVis mer

England-Norge 1-0 (0-0)

LONDON (Dagbladet): I Viasat-studio satt Kjetil Rekdal og Vidar Davidsen fulle av misnøye. Og på den norske delen av pressetribunen var vel heller ikke stemningen superpositiv under, og etter, møtet med England på Wembley.

Da var det en annen holdning å spore på pressekonferansen med landslagssjef Per-Mathias Høgmo. 

- Det var akkurat slik vi ønsket å framstå. Vi møter England borte, som kommer rett fra VM, de har et drillet offensivt lag. De spiller godt sammen. Da ble det å skape defensiv trygghet, foran kampen mot Italia, viktig for oss. Så ser vi at vi etter hvert tar over spillet, sier han.

- Førsteomgangen ble slik vi ønsket det - defensivt. Vi møter et toppet England, og det er viktig for oss å skape en defensiv trygghet før kvalifiseringen starter. Det synes jeg vi gjør på en meget god måte. Jeg savner litt bevegelse når vi har ballen i laget, men det kommer i de første 25 minuttene av andre omgangen. Da spiller spillerne slik vi ønsker, sier Høgmo.

- Så kommer en unødvendig straffe, og deretter er det jevnt. 3-2 i sjanser til England er akseptabelt, sier Høgmo.

- Akkurat slik vi ønsket For ordens skyld: Dagbladets sjanseføring endte i 7-2. Men Høgmo så altså kampen helt annerledes, og utdypet:

- Det var virkelig viktig for oss ikke å slippe til for mange sjanser bak, og at vi ønsket å få individuelle svar. Det fikk vi, fortsetter landslagssjefen i sin analyse.

Ber om tålmodighet Om skadene til Mats Møller Dæhli og Martin Linnes hadde han (heldigvis også) positivt nytt:

- Vi hadde en scanning av Mats etter kampen, og det ser ut som det ikke er alvorlig. Vi håper han kommer tilbake til trening, det er litt tidlig å si, men det ser ikke så ille ut. Martin har slitt med akillesen, men vi håper han er klar for Italia, sier Høgmo, som avsluttet pressekonferansen med å svare på et spørsmål om hva han tenker om at Norge bare har vunnet én av 11 kamper under hans ledelse:

- Da tenker jeg at jeg håper at vi er i stand til å vurdere de ti kampene som kommer, og at vi tar en oppsummering da. Og at dere ikke er opptatt av kamper mot «lokale lag», sa landslagssjefen.