Høgmo: -  Avgjort på dommerfeil

RBK-trener Per Mathias Høgmo mener Lyon-målet kom etter en dommerfeil - og er meget offensiv foran bortemøtet med Real Madrid på Santiago Bernabéu: Høgmo lover scoring!

TRONDHEIM (Dagbladet): -  Jeg har sett Real Madrid i mange kamper. Det er et bra fotballag, selvfølgelig, men de blotter seg ofte på hjemmebane. Og derfor er det gode muligheter til å score på dem, sier RBK-treneren etter en kamp der Rosenborg ikke var I nærheten av sitt offensive potensial.

Og - hold dere fast:

-  Det kommer vi til å gjøre. I går var ikke sjansene så mange til å utlikne det forspranget Lyon skaffet seg da baklengsmål helst ikke skal komme. 44.55 lyste Lerkendals digitale ur da Cris knuste Bjørn Tore Kvarme i lufta på den lengste stolpen. Og hodestøtet til 0-1 kom på en corner som ble diskutert livlig på Lerkendal i går kveld.

Burde Espen Johnsen holdt Juninhos frispark fra 30 meter og dermed unngått å gi Lyon den avgjørende dødballsituasjonen?

Så ikke utgangen

-  Er du gal, sier RBK-keeperen.

-  Det var aldri i tankene mine å prøve å holde det skuddet. For han (Juninho) skyter ikke akkurat dårlige frispark - han scoret på et fra den samme distansen sist søndag. I tillegg så jeg ikke utgangen. RBK-trener Per-Matias Høgmo så ikke at det var frispark. Han mener Ørjan Berg bare gikk inn og tok ballen fra Juninho da brasilianeren fikk frisparket som ble begynnelsen på slutten. Og derfor følte han seg snytt for ett poeng.

Og et enda bedre utgangspunkt i gruppa.

 MÅLET SOM SVIR:  Lyons Cris når høyest på hjørnesparket rett før pause. Keeper Espen Johnsens tigersprang er ikke nok til å avverge. John Carew er med i den franske jubelen på Lerkendal. Alle foto: Arnt E. Folvik
MÅLET SOM SVIR: Lyons Cris når høyest på hjørnesparket rett før pause. Keeper Espen Johnsens tigersprang er ikke nok til å avverge. John Carew er med i den franske jubelen på Lerkendal. Alle foto: Arnt E. Folvik Vis mer

-  Det irriterer meg, sier RBK-treneren.

-  Det er synd at slike kamper blir avgjort på en dommerfeil. Og derfor mener jeg bestemt at dette var en kamp vi burde hatt poeng i.-  I forhold til totalitet var det en typisk uavgjortkamp.

Eller en kamp der Lyon ikke gjorde mer enn de strengt tatt var nødt til. De scoret et mål og var fornøyd med. Og derfor hadde Lyon-manager Gérard Houllier en rolig pulskveld på benken.

Hvilket han også innrømmer.

Aldri redd

-  Vi hadde god kontroll, sier han.

-  Vi spilte klokt og hadde bra tak på det stort sett hele veien. Det første kvarteret var vi riktignok litt i ubalanse uten at Rosenborg skapte noe som helst, og de siste 10 minuttene kom det lille trøkket som alltid kommer fra laget som ligger under. Men jeg var aldri redd for at Rosenborg skulle score.-  Jeg er bare veldig stolt av spillerne mine.

-  Vi må huske på at Lyon er et av Europas desidert beste fotballag, sier Per Mathias Høgmo. -  Derfor skal vi ikke henge med hodet etter dette tapet. Og vi fikk en bekreftelse på at de tendensene jeg ser i laget er bunnsolide.

-  Framgangen både enkeltmessig og lagmessig er viktig å ta med seg sjøl om vi selvfølgelig er skuffet.

Strålende fornøyd

Rosenborg er fortsatt nummer to i gruppa. Real Madrids 2-1 seier over Trond Sollieds Olympiakos var ikke nok til å gå forbi trønderne. Og mens mange på Lerkendal - spesielt Gérard Houllier - var litt lei seg for at Olympiakos ikke holdt 1-1 kampen ut, var Rosenborg-treneren strålende fornøyd.

Fordi han har to utfordringer i hodet samtidig.

-  Per i dag er vi fortsatt godt med i gruppa når det gjelder avansement til videre spill i Mesterligaen. Det er viktig - det er det vi går for. men det er noe som heter UEFA-cup også. Og det er derfor jeg er glad for Real-seieren over Olympiakos.Fordi:

-  Når vi møter Real Madrid borte skal Olympiakos ha Lyon hjemme. Taper de den kampen har de fortsatt null poeng og vil være i alvorlig trøbbel. Og så skal de til Tromsø - unnskyld, Trondheim - og møte oss.

Gruppa helt åpen

-  Og da kan vi i hvert fall avgjøre kampen om tredjeplassen og sikre oss videre spill i UEFA-cupen, sier Per Mathias Høgmo.For Gérard Houllier er det bare Mesterligaen som gjelder. For første gang i Lyons historie er laget ubeseiret etter to runder. Og John Carew og kompani har fått trenerbeskjed om at 10 poeng er en nødvendighet. Og kanskje i minste laget.

-  Seieren her var et godt resultat for oss, sier Gérard Houllier.

-  Kvelden hadde vært maksimal om Real Madrid hadde spilt uavgjort. Så vi tar ingen ting for gitt - gruppa er fortsatt helt åpen.

-  Rosenborg er et så godt lag at også de kan gå videre.

OPTIMIST: Per Mathias Høgmo har trua før Madrid-turen om tre uker.