Høgmo: - Ingen skal være redd for å si at man står utenfor arbeidslivet

Hyller åpenhet om sykdom.

RO: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo har hatt en stille periode og tilbrakgt mye tid i naturen. Nå er han i ferd med å ta ut troppen til privatkampene mot de tre EM-klare nasjonene Portugal, Island og Belgia. Høgmo også synes det er morsomt at Jørn Andersen angivelig har fått jobben som landslagssjef for Nord-Korea.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
RO: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo har hatt en stille periode og tilbrakgt mye tid i naturen. Nå er han i ferd med å ta ut troppen til privatkampene mot de tre EM-klare nasjonene Portugal, Island og Belgia. Høgmo også synes det er morsomt at Jørn Andersen angivelig har fått jobben som landslagssjef for Nord-Korea. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Per-Mathias Høgmo har selv opplevd hvordan det er å gjøre sykdom «synlig».

- Ingen skal være redd for å si at man står utenfor arbeidslivet på en eller annen måte, mener landslagssjefen.

Han møter NTB til en prat i idylliske områder rundt Sognsvann for å snakke om privatkampene mot Portugal, Island og Belgia i månedsskiftet mai/juni.

- Jeg delte den erfaringen da jeg jobbet meg veldig sliten. I den grad jeg kan bidra til å ufarliggjøre det (å være syk), er det noe som kjennes godt, sier Høgmo om det å være forbilde for folk som sliter med sykdom og plager.

Roser stortingspolitiker Han er ikke alene om å oppleve at sykdom blir allemannseie. Tidligere i mai sto tidligere fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen fram med sin sykdomshistorie, hvor eksstatsråden brått ble pleiepasient.

- Hun er en kjenning av meg. Jeg tenker at det er veldig positivt at folk er åpne om sykdom. Det er helt ufarlig å være det. Tvert imot er altfor mange redd for å si at man er utenfor arbeidslivet på en eller annen måte, og det trenger man ikke. For det handler om hvordan vi til en hver tid kan finne løsninger for å bli friske eller komme ut av arbeidsledighet, sier Høgmo i solskinnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer