Høgmo: - Ødegaard spilte slik jeg forventet

«Godkjent pluss».

Norge-Emiratene 0-0 (0-0)

STAVANGER (Dagbladet): Privatlandskampen mellom Norge og Emiratene var en høyst forglemmelig affære. Hadde det ikke vært for Martin Ødegaard. De fleste forventet at guttungen på 15 år og 253 dager skulle få et innhopp - men han fikk 90 minutter.

- Jeg synes han kommer godt ut av det. Det må jeg si. Offensivt er han nært å score mål, og han er involvert i en del sjanser, så det må vi si er en godkjent debut, sier Per-Mathias Høgmo - før han noen minutter seinere oppgraderer dommen til «godkjent pluss».

- En del å lære - Det er gøy, at når vi først setter ham opp, at han viser at han er så trygg på å gjøre det han kan, sier landslagssjefen.

- Men jeg hadde forventet det, for jeg har sett ham så mye nå. Samtidig: Det er faser i spillet der han har en del å lære, over hele fjøla. Men la oss nå være fornøyd med det han gjorde her i dag. Så tar vi det derfra.

Høgmo røper ingenting Fortsatt kan Høgmo ta ut inntil seks spillere til den langt viktigere troppen som skal møte England (privat) og Italia (EM-kvalifisering) de kommende to ukene. Men verken norske eller franske (!) reportere fikk Høgmo til å nominere Martin Ødegaard ennå, selv om stemningen i pressekonferanserommet på Viking stadion tyder på at det fort kan bli et krav.

- Nå skal vi bruke de neste dagene på å ta ut de fem-seks som gjenstår. Vi skal også se proffene ute. Jeg vil bestemme meg seinere, men jeg er ganske fornøyd med det han leverte.

DEBUTEN UNNAGJORT: Martin Ødegaard (i midten) belønnes med 5 på Dagbladets spillerbørs, som den beste av de offensive spillerne. Per-Mathias Høgmo (t.h.) var godt fornøyd med 15-åringen, som her studerer TV-glimtene fra kampen sammen med Max-reporter Carsten Skjelbred. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
DEBUTEN UNNAGJORT: Martin Ødegaard (i midten) belønnes med 5 på Dagbladets spillerbørs, som den beste av de offensive spillerne. Per-Mathias Høgmo (t.h.) var godt fornøyd med 15-åringen, som her studerer TV-glimtene fra kampen sammen med Max-reporter Carsten Skjelbred. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

- Hva var tanken bak å kjøre Ødegaard sentralt på midtbanen fra start?

- Det var at han var en av få som kunne spille hele kampen i dag. Jeg så ham sentralt for Strømsgodset mot Stabæk, og da gjorde han en god kamp. Derfor ville jeg se ham der i dag, for så å flytte ham ut på kant etter hvert. Nå ble han flyttet ut litt tidligere enn planlagt, på bakgrunn av at de Lanlay ble skadet, svarer Høgmo.