Høgmo: - Premier League-klubber følger Johansen

Tror på overgang.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Forrige onsdag satt Per-Mathias Høgmo godt plassert nedi den kokende ertesuppa som de lokale kaller Parkhead. Under det første møtet mellom Celtic og Malmö så Høgmo to svette trenerkolleger utkjempe et herlig slag på sidelinja, han så landslagskandidaten Jo Inge Berget sørge for et vanvittig klimaks fem minutter på overtid - og han så en annen nordmann briljere stort, i alle fall i første omgang.

Nå tror landslagssjefen at Stefan Johansens tid i Celtic nærmer seg slutten. Da Dagbladet i dag spurte Høgmo om han tror Johansen er solgt til en større liga enn den skotske innen ett år, svarte han:

- Ja, det er ingen tvil om at flere Premier League-klubber allerede lukter på ham. Så det har han kompetanse til. Han kan spille i Bundesliga også, for eksempel, sier Høgmo.

- Har markert seg mest Landslagssjefen utdyper:

- Stefan har fått et internasjonalt gjennombrudd både for landslaget og for Celtic. Han er kanskje den spilleren i gruppa her som har markert seg mest og blitt en internasjonalt stabil toppspiller. Det kommer flere, men han er den som har vist seg mest fram.

Før kveldens returmøte i Malmö leder Celtic 3-2. Ronny Deila mener skottene er 60:40-favoritter. Andre mener Malmös hjemmestyrke, basert på det de så i oppvisningen mot Red Bull Salzburg, minst utlikner ledelsen de grønne og hvite har med seg.

I den kampen, akkurat som mot Celtic sist, var Jo Inge Berget helt sentral. Tirsdag ble den tidligere Lyn-, Strømsgodset- og Molde-angriperen tatt ut i Høgmos tropp til EM-kvalifiseringskampene mot Bulgaria og Kroatia (3. og 6. september).

- Tre gode Berget-kamper - Var det volleyperlen hans mot Celtic som overbeviste deg?

- Hehe. Jeg så Jo Inge mot Red Bull, han gjorde en veldig god kamp der. Først på kant, deretter da han ble flyttet inn mer sentralt. Han leverte to målgivende da, så fulgte han opp med en ny god kamp mot IFK Göteborg. Så slo han til igjen mot Celtic. Det ble tre veldig gode kamper etter hverandre, forklarer Høgmo.

- Vi hadde ham inne i ligalandslaget vinteren 2014, og han gjorde en meget bra prestasjon da vi slo Moldova. Jo Inge er en spiller som har et potensial. Så vi har ventet på ham, innrømmer Høgmo.

• Malmö-Celtic har avspark 20.45 tirsdag kveld, og vises på Viasat 4.