Høgmo: - Vi har ikke spisser som scorer mål

Norge hadde ingen skudd på mål mot Italia.

ULLEVAAL (Dagbladet): Det var en skuffet Per-Mathias Høgmo som møtte pressen etter 0-2-tapet for Italia foran et fullsatt Ullevaal stadion.

- Vi lykkes relativt bra i førsteomgang med det vi ønsker å få til. Vi ønsker å presse relativt høyt, det gjør vi i perioder, og vi vinner ballen i en del gunstige posisjoner. Så førsteomgangen er bra gjennomført med tanke på motstanderen, sier landslagssjefen om de første 45 minuttene.

Italia tok ledelsen etter 15 minutter. Det resultatet sto seg til pause. Likevel var det ikke et norsk lag som klarte å ta kontroll over kampen etter hvilen.

Taper fortjent - Så ser vi i 2.omgang at vi ikke helt strekker til. Vi møter et veldig godt lag, med sterke individuelle spillere. Det gjør at Italia etter hvert vinner fortjent 2-0. Men jeg vil gi guttene stor kreditt for viljen de viser i løpet av kampen.

De siste 20 minuttene fikk Italia sjansen både en og to ganger til å score sitt tredje for kvelden. Høgmo er klar på at laget mangler rutine.

- Ser vi på laget som vi starter med i dag, så er det svært ungt. Vi mangler mye rutine, og har valgt å matche oss tøft. Kampen mot Italia gir oss mye god læring, som vi tar med oss videre. 

Spissproblem Joshua King startet som enslig spiss på Ullevaal. Og enslig var han. Blackburn-proffen fikk lite hjelp der framme.

- Vi ser jo også at vi har en effektivitetsutfordring. Vi trenger å få fram spisser som scorer mål, for det har vi ikke, forteller Høgmo, som samtidig roste King for to gode landskamper.

- Vi vet at det er en avstand opp til Italia. Det er et av verdens beste lag. I førsteomgangen skaper vi ikke mye, men det er en del nestensjanser. Og vi har sett at vi har mye å gå på i den siste fasen. Det skremmer meg ikke, men det er en utfordring at vi må bli dyktigere til å møte denne type lag. Og til ikke minst å skape sjanser. Det er det ingen tvil om. 

Høgmos menn hadde en plan om å presse italienerne høyt fra start. Etterhvert fikk gjestene veldig mye rom å angripe i.
 
- I dag går vi høyt ut for å få lagt press på dem. Så ser vi i andre omgang at de straffer oss. Dette må vi gjennom. Mot et av verdens beste lag, er dette god læring.