Høgmo: - Vi har mål om å vinne begge kampene

Offensiv før Malta og Bulgaria.

 SJEFEN SJØL:  Per-Mathias Høgmo 
Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
SJEFEN SJØL: Per-Mathias Høgmo Foto: Sjur Stølen / DagbladetVis mer

LILLESTRØM (Dagbladet): Landslagstrener Per-Mathias Høgmo holdt nettopp pressekonferanse før oppgjørene mot Malta fredag og Bulgaria(mandag).

På spørsmål fra Dagbladet om hvilken poengsum han er fornøyd med etter kampene sa Høgmo:

- Vi har mål om å vinne begge kampene. Det er utgangspunktet.

Ingen lette kamper Men Høgmo var raskt ute og minnet på at det ikke bare blir å hente poengene.

- Det er ingen lette kamper internasjonalt lenger. Vi var på samling i UEFA-regi etter Italia-kampen. Danmark vant én av de fem hjemmekampene i forrige kvalik. Det er viktig å være toppskjerpet i alle kampene, sier Høgmo.

Det norske teamet har studert Malta før fredagens oppgjør, og Høgmo røper hvordan de skal angripe kampen:

- De kommer fra en god kamp. Det blir en viktig jobb å åpne dem opp, men samtidig hindre dem i kontringsfasen  hvor Malta er gode, sa Høgmo før han gjentok:

- Det finnes ingen lette kamper internasjonalt lenger.

Ødegaard kjemper for plassen Martin Ødegaard (15) er tatt ut til troppen mot Malta og Bulgaria. Høgmo ville ikke garantere unggutten en startplass:

- Vi vet hva Ødegaard har å bidra med. Vi har en del tanker om hvordan vi skal slå Malta, men hva som skjer på trening denne uka vil avgjøre laget.  Vi kommer til å jobbe mye taktisk gjennom denne uka. Det var summen av det jeg har sett over lang tid, inkludert Portugal-kampen (U21), som gjør at Martin Ødegaard nå får sjansen på A-landslaget. Det var ikke tatt en endelig avgjørelse da Smerud tok ut U21-troppen, sier Høgmo.