Høgmo ansatt som TIL-trener

- Begynte å klø i trenermagen.

(Dagbladet.no) Per-Mathias Høgmo ble torsdag presentert som trener i eliteserieklubben Tromsø. Han har trent klubben i to perioder tidligere.

- TIL har en meget spennende spillerstall, og støtteapparatet har en tung faglig kompetanse. Det er en spennende klubb, by og landsdel, sa Høgmo under pressekonferansen.

Høgmo kommer fra stillingen som Toppfotballsjef i Norges Fotballforbund (NFF). Han begynner i Tromsø-jobben så snart hans arbeidsforhold med NFF er over. Høgmo sier det var vanskelig å forlate NFF.

- Det har vært veldig utviklende og inspirerende å få jobbe i en organisasjon som utøver stor profesjonalitet. De gode erfaringene er noe som jeg vil ta med meg nå som jeg velger å gå tilbake til treneryrket, et yrke som jeg har et langt og kjært forhold til, sier Høgmo.

Høgmo innrømmer at han har savnet treneryrket.

- Det begynte å klø litt i trenermagen igjen. Dette har jeg lyst til - jeg vil tilbake i manesjen, sa Høgmo.

Han har taktikken klar allerede.

- Hvis man ser på Premier League, Bundesliga og Tippeligaen - så ser man at tida spillere bruker med ballen er rimelig kort i Premier League, noe lengre i Bundesliga og enda lengre i Tippeligaen. Den tidsfaktoren må vi presse ned. Det vil være mitt første budskap når jeg nå kommer til Tromsø, erklærte Høgmo ifølge Nordlys.

PRESENTERT: Per-Mathias Høgmo ble i dag presentert via videolink. Foto: SCANPIX
PRESENTERT: Per-Mathias Høgmo ble i dag presentert via videolink. Foto: SCANPIX Vis mer

Høgmo debuterte for Tromsøs A-lag i august 1981. Han fikk med seg 95 seriekamper for klubben i sin aktive karriere.

Han trente også Tromsø i 1992 og i 2004. Han har også ledet det norske kvinnelandslaget og Rosenborg.

(NTB/Dagbladet.no)

Høgmo ansatt som TIL-trener