- Høgmo ansatte Semb, som igjen ansatte Høgmo...

Rekdal ikke overrasket over valget.

- SOM FORVENTET: Vålerenga.trener Kjetil Rekdal mener det lå i kortene at Per-Mathias Høgmo ville bli ny landslagssjef, en jobb han selv hadde et ønske om. Han mener at Høgmos resultater framover vil vise om han var rett valg eller ei. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
- SOM FORVENTET: Vålerenga.trener Kjetil Rekdal mener det lå i kortene at Per-Mathias Høgmo ville bli ny landslagssjef, en jobb han selv hadde et ønske om. Han mener at Høgmos resultater framover vil vise om han var rett valg eller ei. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB ScanpixVis mer

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal har aldri lagt skjul på at han hart hatt lyst på landslagstrenerjobben, men ønsker Per-Mathias Høgmo lykke til med jobben han trer inn i umiddelbart.

- Jeg har selv aldri opplevd meg som kandidat til jobben, men enten man er spiller eller trener, så er det viktig å ha noe å strekke seg etter. Men det står ikke og faller på for meg. Jeg har en utrolig krevende og spennende jobb i Vålerenga, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

- Lå i kortene Han er ikke overrasket over at NFF endte opp med å ansatte Per-Mathias Høgmo.

- Det har ligget i kortene en stund at han ville få jobben. Som toppfotballsjef ansatte Høgmo Nils Johan Semb som sin etterfølger. Nå blir han selv ansatt som landslagssjef av blant andre Semb. Men om det er tette bånd eller ikke, er ikke det viktige her. Det eneste som betyr noe er resultater, og derfor vil tiden vise om det Høgmo er rett mann for jobben, sier Rekdal.

- Tøffe grep
Vålerenga-treneren mener at Høgmo er godt kvalifisert for jobben som ny landslagssjef.

- Han er faglig godt kvalifisert, ingen tvil om det. Han har oppnådd gode resultater som fotballtrener. Men det er mange trenere som har gode resultater. Og det er under ett år siden han tapte cupfinalen mot et adeccoligalag (Hødd). Jeg vet ikke hva NFF har lagt vekt på i ansettelsen av ny landslagstrener, men jeg håper de har vært ute etter en som kan ta noen tydelige grep, sier Kjetil Rekdal.

- Landslaget trenger en sjef som vil klinke til skikkelig, stille store krav og røske opp i det som har vært. Jeg håper Høgmo forventer at spillerne virkelig blør for drakta. For folk som ser på landslaget har det vært naturlig å stille spørsmål om spillerne vil nok, om de ofrer nok.

- Må tro på EM Men Rekdal har tro på at Høgmo vil bringe ny entusiasme inn i laget og sørge for at det blir gøy å gå på Ullevaal og se landslaget spille igjen.

- Høgmo må bygge et nytt lag, som skal kvalifisere oss til EM i 2016.

- Tror du han klarer det?

- Alle vi som driver i norsk fotball må ha trua på det. Vi trenere er på en måte også medansvarlige for det. Vi må utvikle best mulig spillere, slik at han får best mulig materiall å sette sammen. Det er mange spennende spillere på U-landslaget som kan og må ta et steg til, sier Rekdal.

- Logisk å starte nå Når NFF først ansatte Høgmo, så er Rekdal enig i at han skulle starte i jobben med en gang, selv om valget kom overraskende på Drillo, som trodde han skulle få fullføre VM-kvalifiseringen.

- Når du først har ansatt en ny trener, så er det naturlig at han starter så fort som mulig. Det er egentlig det beste for alle parter, og slik er det stort sett i alle lederstillinger. Det er logisk at jo tidligere han starter, jo bedre er det, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.