Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høgmo-assistent er TILs nye trener

Christensen ansatt.

TRER FRAM I FOKUS: Per-Mathias Høgmo er ferdig som TIL-trener om et par måneder. Høgmos erstatter er Agnar Christensen (t.h).  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
TRER FRAM I FOKUS: Per-Mathias Høgmo er ferdig som TIL-trener om et par måneder. Høgmos erstatter er Agnar Christensen (t.h). Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 20. august ble det klart at Per-Mathias Høgmo gir seg som Tromsø-trener ved sesongslutt.

Erstatteren heter Agnar Christensen.

43-åringen ble presentert som ny TIL-sjef på en pressekonferanse kl. 11.30, og Christensen tror TIL under hans ledelse vil prege både nordnorsk og norsk fotball.

- Jeg vil takke styret for tilliten. Det har vært gode kandidater med i vurderingen, og jeg er fornøyd med muligheten jeg får sammen med en spennende og motiverende spillergruppe, sier Christensen.

Han har fått en toårskontrakt på Alfheim.

- Dette er en gledens dag. TILs styre har i dag tidlig besluttet å ansette Agnar som ny hovedtrener. Vi er sikker på at han vil videreføre kunnskapsutviklingen med Tromsø IL, sier styreleder Bjørn Nilsen ifølge lokalavisa Itromsø.

TO DAGER SOM TIL-HOVEDTRENER: Agnar Christensen har vært assistent for Høgmo, Nilsen og Normark i TIL, og var vikarierende sjef mellom to trenere. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX .
TO DAGER SOM TIL-HOVEDTRENER: Agnar Christensen har vært assistent for Høgmo, Nilsen og Normark i TIL, og var vikarierende sjef mellom to trenere. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX . Vis mer

Gunnar Wilhelmsen i TILs trenerutvalg sier at spillerne var med på avgjørelsen om å forfremme assistenten.

- Da kom vi opp med flere kandidater, og har pratet med flere. At vi landet på Agnar er fordi han har vært viktig til den suksessen vi har hatt de siste årene. I tillegg hadde han gode tanker om fremtiden og videre utvikling, sier Wilhelmsen til nettstedet.

Christiansen er Høgmos assistent denne sesongen, men har også fungert i samme rolle for tidligere trenere på Alfheim. Han kom til Tromsø i 2006, etter at han ledet kvinnelaget til Medkila Idrettslag til et overraskende NM-gull i 2003.

Han og Høgmo kan avslutte som duo med et nytt NM-gull, dersom Hødd beseires i cupfinalen på Ullevaal 25. november.  TIL slo Molde i semifinalen onsdag og fikk med seg følgende hilsen fra Ole Gunnar Solskjær.

- Jeg håper Per-Mathias avslutter TIL-karrieren med gull.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!