GÅR AV: Se hele pressekonferansen her. Foto: Nina Hansen / Dagbladet. Video: NTB Scanpix Vis mer

Høgmo-avskjed gir NFF-underskudd

Norges Fotballforbund styrte mot et nullresultat i år, men det kostet å fjerne Per-Mathias Høgmo som landslagssjef. Nå går det mot underskudd på fem millioner kroner, melder TV 2.

– I tillegg til lønn ut kontraktsperioden betaler vi pensjon og arbeidsgiveravgift også. Det blir et krevende resultat i 2016 på grunn av dette, sier fungerende generalsekretær Kai-Erik Arstad til kanalen.

Utgiftene regnskapsføres nemlig i år.

Senest på en pressekonferanse i oktober uttalte Arstad at det lå an til nullresultat for NFF i år.

– Per i dag tyder alt på røde tall, sier han nå.

Bare tre personer i Høgmos store støtteapparat har fortsatt jobb i NFF-systemet. Det er administrativ koordinator Are Hokstad, materialforvalter Simon Day og keepertrener Frode Grodås.

Assistenttrener Jarl Torskes engasjement utløper ved årsskiftet. Det gjør også hans stilling som fagsjef for aldersbestemte landslag gutter, men han sier i en SMS til TV 2 at det er samtaler om å forlenge den.

Martin Foyston har i likhet med Høgmo kontrakt ut 2017.

– Her har vi gjensidig oppsigelsestid på tre måneder. Vi er i dialog med Foyston. Han kan si opp, og vi kan velge å si opp ham. Eller vi kan bruke hans kompetanse til noe annet. Der har vi ikke konkludert ennå, sier Arstad til TV 2.

(NTB)