LILLESTRØM 20150604 Landslagssjef Per Mathias Høgmo åpner pressekonferansen før kampen mot sverige. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet


.....
LILLESTRØM 20150604 Landslagssjef Per Mathias Høgmo åpner pressekonferansen før kampen mot sverige. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet .....Vis mer

Høgmo avventer nye spillere

Jone Samuelsen og Harmeet Singh meldte forfall.

Lørdag ble det klart at Jone Samuelsen og Harmeet Singh ikke slutter seg til landslagstroppen.

Per-Mathias Høgmo henter ikke inn erstattere enda, men åpner for å kalle inn formspillere etter helgens eliteserierunden. Midtbanespillerne Harmeet Singh og Jone Samuelsen sluttet seg lørdag til Høgmos forfallsliste sammen med Sten Grytebust og Valon Berisha. 

Rune Jarstein og Tarik Elyounoussi ble hentet inn som erstattere for de to sistnevnte, men ingen har blitt kalt inn etter de to siste forfallene. I tillegg kan ikke Elyounoussi ikke spille kvalifiseringskampen mot Aserbajdsjan på grunn av karantene. 

- Samuelsen sliter med en rygg, mens Harmeet har akillesproblemer. Ingen nye inn i troppen, så langt, sa Høgmo.

Sælnes-ros Landslagssjefen og enkelte av spillerne skal senere lørdag overvære toppoppgjøret mellom Vålerenga og Rosenborg på Ullevaal. Allerede er de fire RBK-spillerne Alexander Søderlund, Pål André Helland, Stefan Strandberg og André Hansen i troppen, men flere i lørdagens eliteserieoppgjør kan være aktuelle.

- Nå er det allerede flere Rosenborg-spillere som slutter seg til oss, men som jeg sa på landslagsuttaket, vil det være en mulighet for å hente inn formspillere, sa Høgmo.

Midtbanespillerne Ghayas Zahid og Daniel Fredheim Holm har fått mye positiv oppmerksomhet for prestasjonene sine den siste tiden. RBKs Ole Kristian Selnæs fikk ros fra 55-åringen.

- Det er gledelig å se at Selnæs har funnet rollen sin på midtbanen og styrer spillet. Han og Helland kan nå langt, sa Høgmo.

Gleder seg Den tidligere Rosenborg-treneren ser fram til de neste dagene med storoppgjør i eliteserien, mesterligafinale mellom Barcelona og Juventus og startskuddet på fotball-VM for kvinner.

- Det er spennende to kamper som står foran oss. Rekord på Ullevaal for Vålerenga, veldig positivt, mesterligafinale i kveld og så starter kvinne-VM. For folk som er glad i fotball er det mye å glede seg til. Det er veldig gøy at det kommer så mange folk på Ullevaal i kveld, sa Høgmo.

(NTB)