Høgmo bruker Jarstein som eksempel på tålmodighet - det er viktigere at han bruker Hertha-keeperen i mål

Keeperuttaket til Estland - Norge er en såkalt «no brainer». Men Rune Almenning Jarstein er blitt så klok at han ikke lager noe nummer av det.

FØRSTEVALG?: Norge-keeper Rune Almenning Jarstein kan få sjansen fra start mot Estland torsdag.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FØRSTEVALG?: Norge-keeper Rune Almenning Jarstein kan få sjansen fra start mot Estland torsdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TALLINN (Dagbladet): - Jeg er klar for å stå i mål, man har alltid et ønske om å spille, sier Rune Almenning Jarstein. Det han kunne sagt var: Selvfølgelig er det min tur!

Men han gjør ikke det, ikke nå. Fordi han har lært. Og fordi han er blitt voksen. Eller trygg som det også heter, på egne ferdigheter. En situasjon vokst fram gjennom det siste halvåret.

- Du vokser med tillit, sier Rune Almenning Jarstein.

Det er suksessen i Hertha Berlin et tydelig bevis på. For etter å ha vært på vei til Celtic i fjor sommer er han nå en av Tyskland beste keepere med forlenget kontrakt på tre og et halvt år.

Alt fordi han var tålmodig og ventet på sin tur og mulighet.

Rune Almenning Jarstein er et av temaene i Per-Mathias Høgmos foredrag. Handler det om tålmodighet handler det om Jarstein. For få har ventet lenger på å lykkes enn Hertha Berlins supre sisteskanse.

For Rune Almenning Jarstein tok det 31 år å bli den keeperen mange trodde han skulle være allerede som 24-åring.

- Alder har selvfølgelig en del å si, sier han. - Alder gir erfaring. Og så gjør jeg sikkert smartere ting nå enn før. Sånt kommer også med selvtillit.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer