NØKTERN: Per Mathias Høgmo bryr seg ikke om at Kjell Jonevret mener Tromsø har vært heldige med oppsettet i sesongåpningen. - Vi er rasjonelle i forhold til våre egne prestasjoner, sier han. Foto: Christian Thomassen, Scanpix
NØKTERN: Per Mathias Høgmo bryr seg ikke om at Kjell Jonevret mener Tromsø har vært heldige med oppsettet i sesongåpningen. - Vi er rasjonelle i forhold til våre egne prestasjoner, sier han. Foto: Christian Thomassen, ScanpixVis mer

Høgmo bryr seg ikke om Jonevrets flaks-påstand

Molde-treneren mener TIL har hatt det lett.

||| • Følg Molde - Tromsø direkte i Dagbladets fotballstudio klokka 19 i kveld.

(Dagbladet): Molde får Tromsø på besøk på Aker Stadion i kveld.

Molde-trener Kjell Jonevret har selvsagt registrert at kveldens motstander toppet tabellen foran denne serierunden. Med dobbelt så mange poeng som Molde foreløpig.

Men han mener Tromsø har vært heldig med oppsettet i sesongåpningen.

- De fortjener serieledelsen, men det finnes også en historie bak resultatene, sier Jonevret til Romsdals Budstikke.

Han minner om at Tromsø allerede har møtt alle de tre nyopprykkede lagene.

- Det er alltid en fordel å møte dem tidlig, før de har tatt nivået helt i serien. Så der var Tromsø heldige. Vi møtte Rosenborg hjemme i første kamp. Det er ikke det samme som å møte Hønefoss, sier Molde-treneren til Nordlys.

MAGER SESONGÅPNING: Jonevrets Molde-lag har bare plukket åtte poeng på sju serierunder. Foto: Jarl Rehn-Erichsen, Scanpix
MAGER SESONGÅPNING: Jonevrets Molde-lag har bare plukket åtte poeng på sju serierunder. Foto: Jarl Rehn-Erichsen, Scanpix Vis mer

Dermed har Tromsø spilt på seg både en solid poengpott og en god porsjon selvtillit foran kveldens kamp.

- Vi er nøkterneTromsø-trener Per-Mathias Høgmo lar seg ikke hisse opp av kollegaens uttalelser.

- Jeg får sitere Thor Heyerdahl. Flaks er en ting, uflaks er noe helt annet, humrer Høgmo.

Samtidig er han klar over at laget hans har tøffe utfordringer i vente.

- Vi er nøkterne, og vet at vi går inn i en periode der vi møter sterkere motstand. Men man har jo det oppsettet man har. Vi gleder oss over bra progresjon i arbeidet vårt, sier Høgmo.

Med et nytt mannskap med mange unge spillere, er han forberedt på at også prestasjonene - og dermed resultatene - vil svinge i løpet av sesongen.

- På laget vi stiller i dag, er det seks nye spillere i forhold til de som startet mot Molde i fjor. Vi har en snittalder på 21 år på midtbanen, og to helt ferske ansikter i forhold til i fjor. Det sier seg selv at det er mange som skal spille på seg rutine, og et lag som skal sette seg. Men vi har et stort potensiale i laget vårt, det er vi trygge på.

Spillerne fortjener kredTromsø har inntatt tabelltoppen i det stille. Men Høgmo bryr seg ikke så mye om hvor høyt det snakkes om det Tromsø presterer i media.

- Jeg er ikke så opptatt av det. Vi er ganske rasjonelle i forhold til våre egne prestasjoner. Men det er gøy å se at en del spillere har fått vist fram potensialet sitt. Og de må gjerne få kreditt for sine prestasjoner. Vi lever godt med situasjonen vi er i, sier Høgmo.

I rettferdighetens navn har Kjell Jonevret også ros å gi kveldens motstander for sesongåpningen.

- Man ser jo at Tromsø er et vanskelig lag å score mål på, det gjør de godt. Og selv om motstanderne har vært som de har vært, har de vunnet hjemmekampene på overbevisende vis, sier han til Nordlys.

• Følg Molde - Tromsø direkte i Dagbladets fotballstudio klokka 19 i kveld.