Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høgmo dagen derpå: - De fire landene er definitivt overkommelige

Offensiv før playoff-trekningen.

180 MINUTTER UNNA: Per-Mathias Høgmo retter blikket gradvis mot playoff. I dag møtte han pressen før avgang i Roma. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
180 MINUTTER UNNA: Per-Mathias Høgmo retter blikket gradvis mot playoff. I dag møtte han pressen før avgang i Roma. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ROMA (Dagbladet): Drøyt 13 timer etter det heltemodige forsøket på å slå overmakta i Roma - et forsøk som endte i et høyst rettferdig 1-2-tap for Italia - ankom Per-Mathias Høgmo for få minutter siden Fiumicino lufthavn. Nå venter tre timers hjemreise til Oslo. Deretter noen dagers venting før forberedelsene til playoff for alvor begynner.

Søndag får han og resten av Norge vite om det blir Sverige, Ungarn, Ukraina eller Bosnia-Hercegovina som blir det siste hinderet på veien mot EM i 2016.

Motstanden er klassisk europeisk mellomsjikt-nivå. Og inntil det siste var både Danmark, Tyrkia og Nederland alternative playoff-nasjoner.

- Er du glad det ikke ble noen av de tre?

- Jeg ser det vel sånn at alle de fire lagene vi kan få, definitivt er overkommelige. Så det blir to spennende kamper, sier Høgmo til Dagbladet utenfor taxfree-butikken i avgangshallen.

På vårt oppfølgingsspørsmål om hvorvidt den nåværende situasjonen - tredjeplass bak Italia og Kroatia og playoff mot et av de fire nevnte landene - er en han ville takket ja til hvis han fikk velge da kvalifiseringen startet, svarer han «det blir hypotetisk». Det har han 100 prosent rett i.

Ser trekningen hjemme Men han sa:

- Trekningen skal jeg følge rolig hjemme på Jeløya. Så skal jeg se på dere som er så ivrige på å mene mye om meg, og det er veldig flott. Jeg vil si engasjementet rundt laget nå for tida er supert. Fullsatt Ullevaal og så mange barn og unge som mot Malta, det betyr ekstremt mye for oss nå - og for framtida.

Først på søndag vil han finsikte motstanderen, og han vegrer seg for å utrope en ønskemotstander.

- Jeg har valgt ikke å bruke energi på det. Da bruker man 75 prosent unødvendig energi. Vi får ett av de lagene.

- Flere mener Ungarn er svakest - hva er din vurdering av det?

- Jeg vil ikke gå inn og gi den typen karakteristikker nå. Men jeg registrerer at blant alle tredjelagene så er det vi og Ukraina som har tatt 19 poeng, Sverige har 18, og noen andre har færre enn det.

Må bli bedre med ball Om Italia-kampen var Høgmo stort sett opptatt av de samme tingene som rett etter slutt tirsdag kveld.

- Jeg hadde der og da (da han la om til 4-5-1 og klokka viste 70 minutter) et godt håp om at vi skulle dra det inn, takket være gode prestasjoner i boksen. Ikke minst av keeperen. For det vil alltid være sånn at du får trykk på deg borte mot Italia, sier landslagssjefen.

- Så ser vi det at vi må utvikle vårt eget spill, sånn at vi også mot de beste kan ha mer ball enn det vi klarer per i dag.

På spørsmål om hvordan han og apparatet gir støtte til Haitam Aleesami, som var uheldig med manøveren som ledet til Italias utlikning, svarte Høgmo:

- På dette nivået må man håndtere det å gjøre feil, og lære av det. Og det finnes ikke syndere. Han håndterte det der forbilledlig, og ta et steg videre neste gang han får muligheten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!